Honderden mensen meppen elkaar met kussens in Den Bosch

03/04/2010 17:02

FrieslandCampina

Het Stationsplein van Den Bosch was vanmiddag het toneel van een immens kussengevecht. Honderden deelnemers lieten zich lekker gaan en sloegen elkaar met zachte kussens om de oren. Ook een bekende judoka stortte zich vol overgave in de strijd. Het kussengevecht, dat plaatsvond op International Pillow Fight Day, werd geïnitieerd door Chocomel. De enige èchte zal Nederlanders de komende tijd op allerlei manieren aansporen om zich vaker spontaan te laten gaan, omdat uit onderzoek blijkt dat spontaniteit mensen een goed gevoel geeft.

'Door de dagelijkse verplichtingen geef je je vaak niet over aan datgene waar je op dat moment zin in hebt. En dat is zonde, want als je spontaan doet wat er in je opkomt, dan geniet je meer. Wat ons betreft mag Nederland dan ook vaker uit haar keurslijf stappen. Daarom gaan wij ervoor zorgen dat mensen de tijd nemen om zo nu en dan even lekker uit de band te springen en hiervan te genieten. Chocomel weet immers al jaren hoe het jong en oud kan laten genieten. Dit grote kussengevecht was onze eerste poging om dit te bewerkstelligen. En we zijn hierin glansrijk geslaagd,' legt Hein Raijmakers uit, marketing manager van Chocomel.

Overal ter wereld vinden kussengevechten plaats

Iedereen kon zich vanmiddag mengen in de strijd. Chocomel nam achthonderd kussen mee naar Den Bosch, zodat de deelnemers elkaar flink te grazen konden nemen. In steden over heel de wereld werden er vandaag op International Pillow Fight Day kussengevechten gehouden met als doel met elkaar plezier te hebben op straat. Van New York tot Barcelona en van Helsinki tot Shanghai kwamen mensen samen om elkaar met kussens te meppen.

De strijd voortzetten in drie kussengevechtwinkels

Wie het kussengevecht in Den Bosch heeft gemist hoeft niet te treuren. Vanaf vandaag tot en met 11 april zijn er in het centrum van Amsterdam, Amstelveen en Groningen heuse Chocomel kussengevechtwinkels geopend. In deze winkels, die van boven tot onder bekleed zijn met kussens, kunnen voorbijgangers de strijd met elkaar aan gaan. Daarna kunnen ze onder het genot van een blikje Chocomel even bijkomen.