Executieverkoop boten in opdracht van Gemeente Amsterdam


AMSTERDAM, 20100324 -- Voor Gemeente Amsterdam organiseert Bootveiling tot en met 3 april 21:00 uur een online veiling van veertien in beslag genomen vaartuigen die op last van de Gemeente zijn weggesleept.

Kijkdag en einde online veiling
Op zaterdag 3 april organiseert Bootveiling van 10:00 tot 12:00 uur een kijkdag voor dertien boten en een woonark. De kavels zijn te bezichtigen aan de Danzigerkade 9 (bewaarhaven Amsterdam, steiger 18) te Amsterdam. De online executieverkoop sluit diezelfde avond om 21:00 uur.

Veilinghuis voor pleziervaartuigen, woonarken en schepen
Bootveiling is een veilinghuis voor pleziervaartuigen, woonarken, rijn- en binnenvaart en zeegaande schepen. Bootveiling is gespecialiseerd in de organisatie van professionele online en openbare veilingen (gemiddeld 175 tot 200 per jaar).
Bootveiling is Register Veilinghouder Schepen & Pleziervaartuigen (Federatie van Taxateurs, Makelaars en Veilinghouders in Roerende Zaken).

Opdrachtgevers
De opdrachtgevers zijn met name curatoren, jachtmakelaardijen, pandhoudsters, particulieren, overheidsinstanties (o.a. Gemeente Amsterdam, Zaanstad, Almere en Leiden), notarissen en banken.

Ambtelijk toezicht
Een gerechtsdeurwaarderkantoor is verantwoordelijk voor het ambtelijk toezicht op de online veilingen van Bootveiling. Het gerechtsdeurwaarderkantoor constateert of de veilingprocedure volgens de regels verloopt en maakt van elke online veiling een proces-verbaal op. De bieder die aan het einde van de biedingsperiode de hoogste bieding heeft gedaan, is verplicht het vaartuig te kopen, tenzij de opdrachtgever het hoogste bod niet gunt.

Bootveiling BV