Apple Nederland

iPad verkrijgbaar in de Verenigde Staten vanaf 3 april

Te bestellen vanaf 12 maart

CUPERTINO - 5 maart 2010 - Apple® heeft vandaag bekend gemaakt dat de Wi-Fi modellen van de revolutionaire iPad vanaf zaterdag 3 april beschikbaar zullen zijn in de Verenigde Staten, met beschikbaarheid van de Wi-Fi + 3G modellen vanaf eind april. Bovendien zullen alle modellen van de iPad verkrijgbaar zijn in Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk vanaf eind april.

Vanaf volgende week, op 12 maart, kunnen Amerikaanse consumenten zowel de Wi-Fi als de Wi-Fi + 3G modellen bestellen bij de Apple Online Store (www.apple.com www.apple.com> ) of een Wi-Fi model reserveren om deze op zaterdag 3 april op te halen bij een Apple Retail Store.

"iPad is iets compleet nieuws," aldus Steve Jobs, Apple's CEO. "We kunnen niet wachten tot onze klanten dit magische en revolutionaire product in handen krijgen en op een persoonlijkere, natuurlijkere en leukere manier dan ooit tevoren met hun Apps en content kunnen omgaan."

Met de iPad, al beschikbaar vanaf $499, kunnen gebruikers over het internet surfen, emails lezen en sturen, foto's beheren en delen, video's kijken, muziek beluisteren, games spelen, eBooks lezen en veel meer. De iPad is slechts 13,4 mm dik en weegt slechts 680 gram - dunner en lichter dan een laptop computer of netbook - en heeft een accu die tot 10 uur meegaat.*

Dankzij de nauwkeurige Multi-Touch interface kunnen gebruikers op een interactieve en persoonlijke manier op het web surfen, heel anders dan ze op hun computer gewend zijn. En dankzij het grote scherm en het softwarematige toetsenbord van bijna volledig formaat is ook het lezen en versturen van mails met iPad een waar genoegen. Verder kunnen de foto's die van een Mac®, pc of digitale camera zijn geïmporteerd, netjes in albums worden geordend en op iPad worden bekeken of vertoond in een fraaie diavoorstelling. Gebruikers kunnen films, tv-programma's en YouTube op iPad in HD-kwaliteit bekijken, of - terwijl ze van hun muziek genieten - een van de digitale boeken lezen die beschikbaar zijn in de nieuwe iBookstore van Apple.

In de App Store op de iPad kunnen gebruikers draadloos nieuwe apps zoeken, kopen en downloaden uit `s werelds grootste app store. De iPad bevat 12 nieuwe en innovatieve apps die speciaal voor de iPad zijn ontwikkeld, en is bovendien geschikt voor bijna alle 150.000 apps die inmiddels in de App Store verkrijgbaar zijn. Ook programma's die gebruikers reeds eerder voor hun iPhone® of iPod® hebben gekocht, kunnen op de nieuwe iPad worden gebruikt. Ontwikkelaars zijn al druk bezig om geweldige nieuwe apps voor de iPad te creëren die optimaal gebruik maken van de Multi-Touch interface, het grote scherm en de geweldige grafische mogelijkheden.

De nieuwe iBook app voor de iPad bevat Apple's nieuwe iBookstore, de beste manier om boeken te zoeken, kopen en lezen op een mobiel product. De iBookstore bevat onder meer boeken van de New York Times Best Seller lijst van zowel grote- als onafhankelijke uitgeverijen waaronder Hachette Book Group, HarperCollins Publishers, Macmillan Publishers, Penguin Group en Simon & Schuster.

Met de iTunes® Store hebben iPad gebruikers toegang tot `s werelds populairste onlinewinkel voor muziek en films met een catalogus van meer dan 12 miljoen nummers, meer dan 55.000 afleveringen van TV programma's en meer dan 8.500 films, waaronder ruim 2500 in oogverblindende HD-kwaliteit. Alle programma's en bestanden die via de App Store, iTunes Store en iBookstore naar de iPad worden gedownload, worden automatisch in de iTunes-bibliotheek gezet, zodat de bestanden de volgende keer dat het apparaat wordt gesynchroniseerd, automatisch naar de iPad worden overgebracht.

Prijzen en verkrijgbaarheid
De Wi-Fi modellen van de iPad zijn verkrijgbaar in de Verenigde Staten vanaf 3 april voor een adviesprijs van $499 voor het 16-GB model, $599 voor het 32-GB model en $699 voor het 64-GB model. De Wi-Fi + 3G modellen zijn beschikbaar vanaf eind april voor een adviesprijs van $629 voor het 16-GB model, $729 voor het 32-GB model en $829 voor het 64-GB model. iPad zal in de Verenigde Staten verkrijgbaar zijn via de Apple Store® (http://store.apple.com/nl) en bij geautoriseerde Apple resellers.

Alle modellen van de iPad zullen eind april verkrijgbaar zijn in Australie, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italie, Japan, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Internationale prijzen worden in april bekend gemaakt. De iPad zal later dit jaar in aanvullende landen beschikbaar zijn. Voor het kopen en downloaden van nummers en video's via de iTunes Music Store is een geldige creditcard vereist van een financiële instelling in het land waarin de artikelen worden gekocht. De verkrijgbaarheid van videomateriaal verschilt per land.

De iBooks app voor de iPad, inclusief Apple's iBookstore, zal op 3 april als een gratis download beschikbaar zijn voor gebruikers in de Verenigde Staten. Aanvullende landen worden later dit jaar toegevoegd.


* Batterijduur is afhankelijk van de instellingen van het apparaat, gebruik, en andere factoren. Resultaten kunnen verschillen.

Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de personalcomputerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Tegenwoordig loopt Apple op innovatiegebied nog steeds voorop met zijn bekroonde computers, het besturingssysteem OS X, het iLife-programmapakket en de professionele programma's. Apple speelt bovendien een toonaangevende rol in de digitalemuziekrevolutie dankzij zijn draagbare iPod-muziek- en -videospelers, en de internetwinkel iTunes Store. Daarnaast heeft Apple de mobieletelefoonmarkt betreden met de iPhone.