Ingezonden persbericht




PERSBERICHT

Lantaren/Venster, Rotterdam, 23 maart 2010:

THE JACOB TV BAND: Cities Change The Songs of Birds

met o.a. rising star harpiste Lavinia Meijer

Op zaterdag 3 april geeft The Jacob TV Band, met daarin o.a. rising star harpiste Lavinia Meijer, een concert in Lantaren/Venster te Rotterdam. Tijdens dit concert presenteert de groep het programma Cities Change The Songs of Birds, met muziek van de Nederlandse componist Jacob ter Veldhuis.

In een mix van pop, rock, jazz en klassiek, gedetineerden, hoeren, junks en schoonheid gaat dit meeslepend multimediaspektakel over overleven op het randje van de samenleving. Jacob ter Veldhuis is één van Nederlands succesvolste hedendaagse componisten. Hij wordt ook wel de Andy Warhol van de muziek genoemd. Zijn 'hemelse muziek' ontroert terwijl de rauwe aardse realiteit er in door sijpelt. Vaak hoor je flarden gesproken woord, als 'speech melody' in zijn werk verweven; vaak Amerikaanse soundbytes. Amerika, het land dat hem zo fascineert. Audio samples gecombineerd met beeldfragmenten uit absurde commercials of van verslaafde vrouwen uit de Jerry Springer show.

De beelden worden van live muziek voorzien door de Jacob TV Band, met een prachtige jazzbezetting. Een voorstelling voor de open minded, nieuwsgierige mens!

Bezetting:

Lavinia Meijer -harp

Miguel Boelens - sopraan- en altsaxofoon

Bart Wirtz - altsaxofoon

Mete Erker - tenorsaxofoon

Mick Paauwe - bas

Arend Niks - drums en percussie

The Jacob TV Band: Cities Change The Songs of Birds

Zaterdag 3 april 2010

Entree: ¤ 17 / ¤ 15 / LV-pas: ¤ 12 12

Aanvang: 21.00 uur

Kaarten voor dit concert zijn te koop aan de kassa van Lantaren/Venster, Gouvernestraat 133 te Rotterdam, bij de 400 Primera winkels in het land en online via www.lantaren-venster.nl

Noot aan de redactie: Voor meer informatie over en/of beeldmateriaal van deze concerten kunt u contact nemen met Lantaren/Venster, tel. 010 277 22 66, e-mail: mail@lantaren-venster.nl