Ingezonden persbericht


De eerste bundel waarvoor geen letter geschreven is!

Poëziebundel Schrap me van Dimitri Antonissen

Dimitri Antonissen (B) is een schrijver die enkel schrapt. Overdag is hij, bij Het Laatste Nieuws, bezig de krant te vullen. 's Avonds pakt hij echter zijn zwarte stift om de poëzie uit de artikelen te redden.

Schrap me is het resultaat van anderhalf jaar wegstrepen van woorden. Wat overblijft zijn charmante, grappige en bijtijds ontroerende gedichten.

Over stiftdichten

Antonissen is de eerste stiftdichter die een poëziebundel uitbrengt. Hij werd geïnspireerd door de Amerikaanse schrijver Austin Kleon, die zijn krantengedichten newspaper blackout poems noemt en op een weblog plaatste. Het fenomeen bestaat al lang, en wordt in schrijfcursussen vaak als oefening gebruikt.

Over Dimitri Antonissen

Van Antonissen (1974) verschenen gedichten en verhalen in literaire tijdschriften als Lava Literair, Sampel, Meander en in NRC Next. Hij woont in Antwerpen in de schaduw van het Beerschotstadion, en is verzot op zijn vrouw, dochter, hardlopen, lekker eten, kranten, ArtLine-stiften, New York en Shiraz.

In de media

NRC Next, Dagblad van het Noorden, Meander en Contrabas plaatsten al voorpublicaties en interviews, en de bundelaankondiging die verscheen op Nu.nl werd overgenomen door een groot aantal websites. In België beloven Gazet Van Antwerpen, De Morgen, NINA (weekendbijlage van Het Laatste Nieuws), Radio 1 en Goedele de komende dagen alvast aandacht te besteden aan de bundel.

Drukproef, voorpublicaties & video's

In de bijlage enkele pagina's uit de bundel. Het is mogelijk de drukproef digitaal in te zien. Eveneens zijn er enkele gedichten ter voorpublicatie beschikbaar en time-lapse filmpjes van de stiftdichter aan het werk. U kunt deze bekijken door naar www.me.com/idisk te gaan en in te loggen met de gebruikersnaam 'pers3' en het wachtwoord 'schrapme'. In de map 'Documents' vindt u de informatie.

Bundelpresentatie

De bundel wordt op zaterdag 3 april a.s. in Salle Jeanne Simons, Deurne (B) gepresenteerd, en op woensdag 7 april in Perdu in Amsterdam.

Bestellen

Schrap me is te bestellen op www.wintertuin.nl/uitgeverij/schrap-me/ of per telefoon: 024-3231904. Recensie-exemplaren zijn op te vragen via publiciteit@wintertuin.nl.

Poëzie (NUR 306) | 92 pagina's | Paperback (200 mm X 200mm) | ISBN 978-90-79571-06-2




Ingezonden persbericht