Gemeente Tilburg

PERSBERICHT

Tilburg, 30 maart 2010

Start voorverkoop Festival Mundial bij VVV Tilburg

Muzikaal voorproefje in Nieuwlandstraat 34, Stad & Toerisme

Op zaterdagmiddag 3 april 2010 start VVV Tilburg op bijzondere wijze met de voorverkoop van de kaartjes voor Festival Mundial. Het festival vindt dit jaar plaats op 19 en 20 juni in het Leijpark, Tilburg. Vanaf 13.00 uur geeft het uit Benin afkomstige trio "Percus Nomades" een drietal optredens in de VVV, Nieuwlandstraat 34, Stad & Toerisme.
Percus Nomades is een uitzonderlijk muzikaal en theatraal trio, dat inmiddels voor de achtste keer op tournee is in Nederland. Vol enthousiasme en mimiek brengen zij met kleine percussie-instrumenten originele klanken uit Benin ten gehore. Dit vullen zij aan door gebruik van het eigen lichaam: met de simpele eenvoud van handen, mond, borst en buik brengen zij geweldige ritmes en opzwepende muziek voort.
Het optreden van Percus Nomades past binnen de nieuwe werkwijze van de VVV, Nieuwlandstraat 34, Stad & Toerisme, om de evenementen in de stad op een bijzonder manier onder de aandacht van de bezoekers te brengen. De VVV hoopt op deze wijze haar klanten al een stukje van het Festival Mundial als voorproefje te laten beleven.

---