Expositie 'Circus of Life' in Amersfoortse galerie 't Pleintje


AMERSFOORT, 20100307 -- Op de Krommestraat 22 in Amersfoort opent op zaterdagmiddag 3 april 2010 galerie 't Pleintje een nieuwe expositie met het bijzondere werk van de kunstenaars Hovik Muradian (schilderijen) en Babke Moelee (bronzen beelden).

Hovik Muradian (1964 Yerevan, Armenië) komt uit een kunstenaarsfamilie en studeerde aan de school voor de kunsten (Jakob Kojoian) en de kunstacademie Panos Terlemezian waar hij in 1984 afstudeerde. Na de tragische aardbeving in zijn vaderland in 1988 vertrok hij net als vele andere collega's op zoek naar vrijheid en geluk om te belanden in Praag (Tjechoslovakije) waar hij thans woont en werkt.

Zijn stijl van schilderen wordt wel 'figuratieve abstractie' genoemd en Hovik wordt er wereldwijd door geroemd. Zijn werken kenmerken zich veelal door de aanwezigheid van diverse alledaagse gebruiksvoorwerpen in combinatie met abstract weergegeven personen en/of dieren. Alles vormgegeven in een intrigerende, vaak vredige en liefelijke situatie die zo herkenbaar is, die zo ingrijpend refereert aan een culturele, historische of emotionele menselijke gebeurtenis maar die tegelijkertijd verwonderd en het mysterie er achter representeert. Kortom: Hovik streeft naar leren, te zoeken en te vragen. Het werk van een kunstenaar die zich verbaast over de wereld. Uniek en zéér de moeite waard!

Babke Moelee (1972 Amsterdam) volgde een studie modeontwerp aan een kleine kunstacademie in Palma, Mallorca. Daarna volgde ze in Nederland diverse cursussen op het gebied van beeldhouwen en specialiseerde zij zich in de technieken om bronzen sculpturen te maken. Zij werkt op dit moment hoofdzakelijk met de zogenaamde 'verloren-was-techniek' (cire perdue), waarbij zij soms ook nog andere materialen zoals stenen, stof en/of hout gebruikt. Veel aandacht besteed zij aan het afwerken en het 'patineren' - het middels chemicaliën kleur geven aan het brons. Babke: "Als een soort ingeving zie ik voor me hoe het volgende sculptuur eruit gaat zien, meestal naar aanleiding van een gebeurtenis, de natuur om mij heen, liefde, verdriet, een ontmoeting, een verlies..."
Babke is in staat om de wereld als een verwonderd kind te bezien. De sculpturen komen uit een werkelijkheid die je raakt, alsof je de sprookjes uit je kindertijd opnieuw beleefd. Sprookjes vol blijmoedigheid, treurnis en stille momenten. Bijzonder!

Galerie 't Pleintje nodigt u van harte uit om deze unieke expositie te bekijken. Op zaterdag 3 april is de feestelijke opening en beide kunstenaars zullen dan aanwezig zijn! Tijd: 13.00 - 17.00 uur. Muzikale omlijsting wordt verzorgd door flamenco-gitarist Alain Labrie.
De expositie is tot en met 29 mei 2010 te bekijken. De galerie is geopend van woensdag t/m zaterdag en elke 3de zondag van de maand: 13-17 uur. Toegang gratis. Rolstoel toegangelijk. Voor meer informatie: pleintje@heibel.nl of tel: 033-4480473 website: www.heibel.nl





Galerie 't Pleintje