Ingezonden persbericht

KVS promoveert naar de Lotto Korfbal League

Zeist, 3 april 2010 - Vanavond vond in een uitverkochte Merwesteinhal te Nieuwegein de Hoofdklassenfinale plaats tussen KVS en DVO. Met een klein verschil, 27-26, won KVS deze finale. De ploeg uit Scheveningen promoveert door deze overwinning rechtstreeks naar de Lotto Korfbal League. DVO krijgt op 10 april een herkansing in de eigen thuishal tegen de nummer 9 van de Lotto Korfbal League, Ovvo/De Kroon.

Al twee keer eerder speelde DVO tegen KVS in de reguliere competitie. Uit werd verloren en in de thuishal eindigden de hoofdklassers op gelijke hoogte. De druk werd hoog opgevoerd voor de Bennekommers, maar voor de Scheveningse korfballers was deze nog veel hoger. KVS stond namelijk de afgelopen twee jaar ook al in de Hoofdklassenfinale, maar wist twee keer op een rij niet door te stoten naar de Lotto Korfbal League

KVS was vanaf het begin scherp en nam al snel in de eerste helft afstand. DVO had moeite om bij te blijven, maar bleef in het spoor. De ploeg van Riko Kruit kon niet doordrukken, hoewel de stand 12-7 bedroeg. DVO kwam telkens weer binnen de marge van drie doelpunten, maar miste te vaak opgelegde kansen. Bij rust keken de Bennekommers tegen een nog overbrugbare achterstand aan: 11-14. Na de rust leek de koek ook op voor de ploeg van Jacko Vermeer. KVS liep steeds verder uit. Vooral Ivan Roozenbeek was op dreef (totaal 10 doelpunten) en met nog tien minuten op de klok was het verschil 9 doelpunten: 17-26.

Het pleit leek beslecht. Riko Kruit gunde Bastiaan Gerrits een applauswissel, maar dat bleek toch te vroeg te zijn. Tot ontzetting van de Scheveningse supporters kroop DVO steeds dichterbij. Tot ieder verbazing werd een krachtige inhaalrace ingezet. Bij 26-24 werd het echt stil op de Scheveningse tribune, maar de afstandstreffer van Sander Kok leek de beslissende te zijn. Onder luide aanmoediging van het Bennekomse publiek zette DVO nog eenmaal aan, maar kwam bij 27-26 net tekort.

DVO ontmoet op 10 april om 20:00 uur in Bennekom OVVO/De Kroon, de nummer negen uit de Lotto Korfbal league. De winnaar van dat duel komt volgend jaar uit op het hoogste niveau.