Gemeente Purmerend

Kunstroute Beemster

16 maart 2010

4-5 april 2010, 12.00-17.00 UUR

De komende Paasdagen wordt voor de twaalfde keer de Kunstroute Beemster georganiseerd. In de loop der jaren is deze kunstroute uitgegroeid tot een belangrijke culturele manifestatie in het fraaie Werelderfgoed Beemster. Niet alleen het zeer gevarieerde kunstaanbod en de verrassende locaties maar ook het landschappelijk schoon van de polder in voorjaarstooi maken deze kunstroute zo de moeite waard.

Dit jaar stellen acht professionele Beemster kunstenaars hun atelier open en gunnen zo het publiek een kijkje in de `keuken'. Daarnaast hebben zij twaalf gastexposanten uitgenodigd, om op centrale locaties in de polder hun werk tentoon te stellen. Ook dit jaar is er weer werk van een grote diversiteit te zien, o.a. schilderijen, werken op papier en illustraties, beelden en objecten, fotografie, scan-art, etsen, houtdruk en zeefdruk, keramiek en installaties. Door de jaarlijks wisselende gastexposanten blijft de route ook voor de trouwe bezoeker aantrekkelijk.

In Middenbeemster zijn de Leeghwater Ateliers van Ruud Streefkerk, Yolanda Eveleens, Rogier Oversteegen en het atelier van Rixt Mook te bezoeken. In het Infocentrum en Museum Westerhem exposeren Peter Koelemeijer, Vivian Rozenbeek, Antje Veldstra, Doina Kraal en Mara Liem. In Onder de Linden is het werk van Ina Rodenburg te zien. Ook Museum Betje Wolff en Galerie De Groene Poort zijn op deze paasdagen geopend met eigen tentoonstellingen.

Al deze locaties liggen op loopafstand van elkaar in het centrum van Middenbeemster.

In Zuidoostbeemster aan de Zuiderweg is het atelier van Bob Ernsting geopend en in zijn theetuin exposeert Ati Emmerik. Op een bijzondere locatie aan de Zuiddijk exposeren Dennis A-Tjak en gast Marc van Kuppevelt.

In Westbeemster op de kruising Volgerweg/Jisperweg ligt het atelier van Bella (Elly Vlugter). Ertegenover exposeert Coby Bus en is de fraaie beeldentuin van ´Die Lang Huys´ geopend. Vlak bij de kruising Rijperweg/Jisperweg exposeert Inge Becka haar eigen werk en dat van Annejole Jacobs in de `KunstWerkRuimte'. In de fraaie voormalige kloosterschool tenslotte stelt Wil van Blokland haar atelier open en biedt ruimte aan gastexposant Kees de Vries.

De locaties, die met het Kunstroute-vaandel aangegeven worden, liggen alle binnen de Beemsterpolder en zijn op één dag te befietsen. Op de website www.kunstroutebeemster.nl vindt u alle informatie over de route en de deelnemende kunstenaars. De routebeschrijving is vanaf de website uit te printen of verkrijgbaar bij het Infocenter in Middenbeemster, Middenweg 185 en bij de VVV Purmerend en de bibliotheek De Rijp.

Deelnemende kunstenaars:
Dennis A-Tjak, Marc van Kuppevelt, Bob Ernsting, Ati Emmerik, Yolanda Eveleens, Antje Veldstra, Ruud Streefkerk, Peter Koelemeijer, Vivian Rozenbeek, Rogier Oversteegen, Doina Kraal, Mara Liem, Rixt Mook, Ina Rodenburg, Bella (Elly Vlugter), Coby Bus, Inge Becka, Annejole Jacobs, Wil van Blokland, Kees de Vries.