Gemeente Onderbanken


Eerste paasdag kunstroute in Onderbanken

Elke eerste zondag van de even maand gaan de deuren open bij 14 kunstenaars uit de gemeente Onderbanken. Er is nu op zondag 4 april van 13.00 tot 17.00 uur wederom gelegenheid om de ateliers te bezoeken. De kunstroute is een bijzonder initiatief, gesteund door gemeente en de VVV. Kunstliefhebbers kunnen kennismaken maken met de Spiegelroute via een folder met de route langs de verschillende ateliers en horecagelegenheden en een website met informatie over de route en de deelnemende kunstenaars (www.spiegelroute.nl).

Â

Op Paaszondag exposeren de deelnemende kunstenaars hun werk in eigen atelier. Om de kunstenaars een gezicht te geven, worden zij in de loop van de tijd één voor één aan u voorgesteld en toont het infocentrum in Schinveld een aantal werken van deze kunstenaar.

Deze keer is dat Jos Ramakers.

âMijn werk komt meestal tot stand zonder vooropgezet doel.

Uitgangspunt is vaak een ongebruikelijk materiaal ( knopen, een stukje tape of draad, fotoâs uit tijdschriften, behangpapier), een techniek ( heel waterig, spatten, of juist heel grof en dik) of een kleurstelling, waarop ik al schilderend doorwerk.

Waar ik uitkom, blijft lange tijd ongewis, totdat er zich in mijn hoofd of onderbuik een verhaal ontwikkelt, als het ware gedicteerd door het reeds aanwezige. Deze werkwijze zorgt ervoor dat ik niet vastroest in techniekjes en ideeën, maar ook mezelf van tijd tot tijd verras met een ontdekking. Er is nog zoveel te ontdekken.â

Â

Lenteritme van Jos Ramakers

Het werk "Lenteritme" van Jos Ramakers

Â

Het werk van Jos Ramakers is te bekijken zijn galerie annex kunstuitleen in de Dorpstraat 17, 6454 AG te Jabeek op zondag 4 april van 13.00 uur tot 17.00 uur .

En verder in het nieuwe infocentrum Boven Water Food & Drinks, Aan de Voeëgelsjtang 1 in Schinveld.

Op alle locaties treft U meer informatie aan over de Spiegelroute Onderbanken.

Â

Zie ook www.spiegelroute.nl .