NCRV

Games in Concert

Muziek van computergames in Games in Concert

Zondag 4 april
00.25 uur, Nederland 3

Klassiek pianist Wibi Soerjadi, mezzo-sopraan Tania Kross, metalband After Forever en rapper Brainpower treden samen met het Metropole Orkest op tijdens Games in Concert in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 april. Tijdens deze tv-registratie op Nederland 3, met optredens van de edities uit 2007 en 2008, wordt muziek uit bekende computergames gespeeld. Naast de registratie van deze twee concerten zijn interviews te zien met gamecomposers, artiesten en gamers over de muziek en de invloed ervan op de beleving van de games.

Zo speelt After Forever het nummer Hellâs March van de real-time strategy game Red Alert 3, zingt Tania Kross de opera Maria & Draco uit role-playing game Final Fantasy VI en speelt Wibi Soerjadi een originele bewerking van de wereldberoemde tunes uit de arcade-klassieker Super Mario. Wibi Soerjadi: âAls enthousiast gamer vond ik het geweldig leuk om een gastoptreden te verzorgen tijdens Games in Concert 3 in 2008. Ik maak in de bewerkingen gebruik van klassieke pianotechnieken en leg accenten op de spanning, drama en melancholie van de game. Super Mario 64 is voor mij een game met herinneringen en geeft me een licht gevoel van weemoed.â Brainpower en Intwine spelen met het Metropole Orkest het nummer The Chosen uit de adventure game Assassins Creed en saxofonist Benjamin Herman speelt de tune van de jaren tachtig hit Leisure Suit Larry.

Games in Concert vond in 2006 voor het eerst plaats in Vredenburg Utrecht. Op Lowlands 2007 vond een reprise van Games in Concert plaats in de overvolle Alpha-tent voor meer dan 15.000 enthousiaste bezoekers. Games in Concert is een initiatief van NCRV Radio en de website Gamer.nl.