NCRV

Frénk 30 Hoog

Honkbalcoryfee Robert Eenhoorn over slagkracht en het verlies van een zoon

Zondag 4 april

23.15 uur, Nederland 2

Frénk van der Linden maakt diepte-interview op 30 Hoog

Hij speelde honkbal op 's werelds hoogste niveau, bij de New York Yankees. Hij was een gevierd coach van het Nederlandse team en is nu technisch directeur van de honkbalbond. Tegelijkertijd draagt Robert Eenhoorn, die in de sportwereld geldt als een even gestaald als fair man, naar eigen zeggen een permanent verdriet met zich mee. Nog dagelijks worstelt hij met de dood van zijn zoon, die op zesjarige leeftijd overleed.

Robert Eenhoorn praat met Frénk van der Linden over zijn slagkracht, over dopinggebruik van medespelers en de liefde voor honkbal. Maar met dezelfde openheid vertelt hij over het afscheid van een kind, over de verschillende manieren waarop hij en zijn echtgenote hun verlies probeerden te verwerken en zijn vlucht richting het honkbalveld. Met een mix van Rotterdamse nuchterheid en onderhuidse emotie doet Robert Eenhoorn zijn verhaal.

In Frénk 30 Hoog staat ditmaal het thema 'Op leven en dood' centraal. Hoe verwerken Frénks gesprekspartners (die hij geheel onvoorbereid interviewt), hun persoonlijke en professionele verliezen? Op welk moment dreigden ze ten onder te gaan, en hoe wisten zij zich weer op te richten? Wat gaf steun? Kan verdriet een mens verrijken? En hoe vertalen dergelijke privé-ervaringen zich in de werksituatie? De onorthodoxe vraagstelling en vasthoudendheid van Frénk leiden tot diepgravende en roerende gesprekken.