Ingezonden persbericht

VLISSINGEN, EEN STAD VAN VERHALEN
De Vlissinger stadswandelingen, een initiatief van het muZEEum

Vanaf 4 april (eerste Paasdag) tot en met 31 oktober start elke zondag om 14.00 uur een unieke stadswandeling vanuit het Zeeuws maritiem muZEEum in Vlissingen. Er zijn verschillende stadswandelingen mogelijk. Zo kunt u ervoor kiezen de Michiel de Ruyter wandeling te wandelen, waarbij u langs zijn zeven (!) geboortehuizen komt.

Een stadswandeling door Vlissingen is een unieke manier om de verhalen van de stad te leren kennen. Een stadsgids voert u door bijzondere steegjes, langs interessante pleintjes en kent de verhalen achter de gebouwen. Bijzondere plekjes worden bezocht, verhalen komen tot leven. Wat heeft een oud-loods bijvoorbeeld allemaal meegemaakt? Welke verhalen schuilen er achter de gevels van oude panden? Vlissingen, een stad van verhalen. Leer ze kennen met een Vlissinger stadswandeling.

Vlissingen heeft een rijke maritieme geschiedenis en is daardoor bij uitstek een stad van verhalen. De stad is nog steeds de poort naar de wereldzeeën. Vlissingen is ook de stad van beroemde zeehelden. Iedereen kent natuurlijk Michiel de Ruyter, maar ook Bankert en Evertsen hebben een grote rol gespeeld.
Vanaf 4 april tot en met 31 oktober kunt u elke zondag meelopen met een stadswandeling, behalve op 18 en 25 juli (kermis) en 17 oktober (ZEEdag). Stadswandelingen starten om 14.00 uur bij het muZEEum, duren ongeveer anderhalf uur en kosten ¤ 6,50 per persoon. Het is mogelijk om met korting op dezelfde dag het muZEEum te bezoeken. Voor deze stadswandeling hoeft u zich niet aan te melden. Er kunnen maximaal 20 wandelaars mee. In overleg met de gids wordt bepaald waar de wandeling heen voert.
Wandelingen voor groepen kunnen ook geboekt worden op aanvraag. Deze groepswandelingen worden georganiseerd in samenwerking met de Gidsendienst Zeeland en starten vanuit het Zeeuws maritiem muZEEum. U kunt hiervoor reserveren bij Promotie Zeeland Delta op telefoonnummer 0118-569177 of op groepsreizen@vvvzeeland.nl.

Wilt u meer informatie? Kijk dan op www.muzeeum.nl of bel met het Zeeuws maritiem muZEEum: 0118- 412498.

Het muZEEum is het hele jaar geopend (behalve op 1 januari) van:
Maandag t/m vrijdag 10.00-17.00 uur
Zaterdag, zondag en feestdagen 13.00-17.00 uur
U vindt het muZEEum aan de Nieuwendijk in Vlissingen, telefoon 0118-412498.
Kom naar het muZEEum en ervaar de betekenis van de zee
Maart 2010Ingezonden persbericht