Politie Twente

Persberichten Politie Twente 3 en 4 april 2010

Rijbewijs ingevorderd

Hengelo

Op zaterdag 3 april is omstreeks 01.10 uur een 18-jarige snorfietser uit Hengelo op de Telgen gecontroleerd op het gebruik van alcohol. De jongeman had teveel alcohol genuttigd. Hij blies 1.35 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (2010029361)

Huisverboden uitgereikt

Almelo/Enschede/Hengelo

Op vrijdag 2 april is aan een 33-jarige man uit Almelo een huisverbod uitgereikt. (2010029120)
Op zaterdag 3 april is aan een 25-jarige man uit Enschede een huisverbod uitgereikt. (2010029515)
Op zaterdag 3 april is aan een 42-jarige man uit Hengelo een huisverbod uitgereikt. (2010029526)
Op zaterdag 3 april is aan een 47-jarige man uit Almelo een huisverbod uitgereikt. (201029329)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen.
De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd.
De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod, kijk op www.huisverbod.nl.

Verkeersongeval met letsel

Hengelo

Op de Kuipersdijk in Hengelo heeft op vrijdag 2 april omstreeks 13.30 uur een verkeersongeval plaatsgevonden, waarbij twee auto's betrokken waren. Twee gewonden zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Een 24-jarige automobiliste uit Hengelo wilde vanaf de Parallelweg SS de Kuipersdijk oprijden. De 24-jarige automobiliste reed de Kuipersdijk op, maar had niet gezien dat er een auto aankwam, die werd bestuurd door een 46-jarige man uit Haaksbergen. Een aanrijding was het gevolg. De 24-jarige automobiliste en een 19-jarige inzittende, beide afkomstig uit Hengelo zijn per ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De 46-jarige man uit Haaksbergen is door het ambulancepersoneel onderzocht. Hij hoefde niet opgenomen te worden in het ziekenhuis. (2010029202)

Verkeersongeval met letsel

Enschede

Op de G.J. van Heekstraat ter hoogte van de Weegschaalstraat in Enschede heeft vrijdag 2 april omstreeks 15.40 uur een verkeersongeval plaatsgevonden, waarbij een auto en een bromfiets betrokken waren. Een 22-jarige bromfietser uit Enschede is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Een auto kwam uit de richting van de Maanstraat rijden en wilde linksaf de Weegschaalstraat inrijden. Hierbij zag diegene die in de auto reed de bromfietser, die in tegengestelde richting reed, over het hoofd, waardoor een aanrijding ontstond. (2010029226) (