Politie Noord- en Oost Gelderland

Politieberichten regio Harderwijk 4 april 2010
|     |Harderwijk - Aanhoudingen na vernieling winkelruit        |

In de nacht van zaterdag op zondag 4 april kreeg de politie even na middernacht een melding dat er een winkelruit vernield was aan de Donkerstraat in Harderwijk. Getuigen zagen meerdere jongeren wegrennen.

Dankzij de verklaringen van twee getuigen kwam de politie een drietal jongeren op het spoor, die vervolgens zijn aangehouden nabij de Friese Gracht. In de loop van de nacht meldde zich een vierde jongeman aan het politiebureau, die verklaarde de ruit vernield te hebben. Deze 19-jarige jongen uit Harderwijk is hierop ook aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Alle jongeren zijn na verhoor heengezonden.
|     |Harderwijk - Rijbewijs kwijt en strafpunt erbij           |

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 4 april een 23-jarige man uit Doetinchem aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De automobilist werd rond 04:00 uur staande gehouden op de Stationslaan in Harderwijk. Een blaastest op straat gaf aan dat de man onder invloed was. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 0,8 blies. Het rijbewijs van de man, een beginnend bestuurder, is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Ook krijgt de man een strafpunt in zijn rijbewijs. Een beginnend bestuurder die binnen vijf jaar drie strafpunten krijgt, wordt geconfronteerd met een schorsing van het rijbewijs. Dit betekent dat iemand opnieuw een rijproef en een theorieproef bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) moet afleggen.
|     |Putten - Jongeren aangehouden na diefstal kleding         |

Vier jongeren uit Amersfoort zijn in de nacht van zaterdag op zondag 4 april aangehouden op verdenking van het stelen van dozen kleding uit een schuur in Putten.

De politie ontving rond 01:00 uur een melding over een verdachte situatie in het centrum van Putten. Er waren harde geluiden gehoord en jongens gezien die met dozen wegliepen en in een auto wegreden. Op basis van de omschrijving van de jongens en hun bestelbus zijn ze even later alle vier in de omgeving aangehouden door de politie. Het bleek te gaan om twee 18-jarigen, een 19-jarige en een 21-jarige man, allen afkomstig uit Amersfoort. De jongeren zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De jongeren bleken te handelen in merkkleding en eerder op de avond ook in Putten kledingstukken te hebben verkocht. Dit is zonder vergunning niet toegestaan. De bus en alle kledingstukken die erin lagen zijn in beslag genomen voor nader onderzoek. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst en echtheid van de kleding en maakt proces-verbaal op wegens de diefstal, en het venten zonder vergunning.