Ingezonden persbericht---Programma WMDC April 2010

Matinee du Monde: Met o.a. Obilaya o.l.v. Omar Ka, DJ Caliente, Nadiya Zondag 4 april | 14.00 uur | E7,50 / E2,50 (kinderen) De tijden van Daylight Dancing herleven in het WMDC! Omar Ka, medeoprichter van deze succesvolle serie, host iedere eerste zondag van de maand een middag vol met Afrikaanse en wereldmuziek, dj's, kinderworkshops, buikdans, hapjes en drankjes. Het geheel wordt muzikaal omlijst door Obilaya. Mis het niet! Met tijdens deze speciale Paaseditie eieren zoeken voor de kinderen en meer leuke Paasverrassingen!

***

Jazz Meets World: Celano/Baggiani Group feat. Michael Moore Donderdag 8 april | 20.30 uur | E12 / E10 (R'dam Pas / CJP) De derde CD Nothing Changes van Celano Baggiani Group is een proeve van veelzijdigheid en originaliteit. De muziek is een smaakvolle mix tussen jazz, rock, folk en kamermuziek. De Argentijnen gitarist Guillermo Celano en drummer Marcos Baggiani zijn de oprichters van de groep. Zij worden op prettig melodische wijze bijgestaan door toprietblazer Michael Moore, de Spaanse tenorsaxofonist Gorka Benitez en de Duitse contrabassist Sven Schuster. CBG balanceert meesterlijk op de grens tussen vooraf vastgelegde elementen en de vrije improvisatie van de musici. Bezetting: Michael Moore - altsax & klarinet / Gorka Benitez - tenor sax, dwarsfluit / Guillermo Celano - gitaar / Sven Schuster - contrabas / Marcos Baggiani - drums/percussie.

I.s.m. Jazz International Rotterdam.

***

Can I Kick it? Met o.a. GMB, Laise Sanchez, Vieira en 1Duidig Vrijdag 9 april | 20.30 uur | E3
Can I Kick it? is een hiphopavond vol rauwe, ongepolijste talenten en dikke showcases van de beste talenten uit de havenstad en omstreken. Nieuw aan het concept is het live-element Re:Freshed van de avond. Met talentvolle muzikanten uit de Rotterdamse hiphop en soulscène is een Can I Kick it? huisband samengesteld. De leden komen uit bands als GMB, Anouk, Kyteman, Ntjamrosie en Ziggy en gaan samen met bekende en minder bekende muzikanten een muzikaal experiment aan. Voor deze editie zijn als speciale gasten GMB en Laise Sanchez uitgenodigd. Daarnaast zijn er showcases van Vieira en 1Duidig en treedt één van de rapgroepen van Taziyah MC Project op. Hosts: Zillion en DJ G-Boah.

***

Te gast in het WMDC: Music, Dance, Art & Roots of the Marrons Zaterdag 10 april | 19.00 uur | E10 (vvk) / E13 (aan de deur) Marrons zijn West-Afrikaanse slaven die in stamverband in de oerwouden van Suriname zijn gaan leven. Doordat zij zich snel wisten te bevrijden is veel van hun originele Afrikaanse cultuur overeind gebleven. Mede door globalisering en het langzaam opgaan van de Marroncultuur in blanke cultuur, verdwijnt deze echter snel. De stichting zal een begin maken deze ontwikkeling te remmen en zorgen dat de traditionele waarde en normen die terug te zien zijn in de muziek, dans kunst en roots van de Marrons behouden kunnen blijven. Met o.a. optredens van Young Cosje, Avion Boyz en Zware Guys. Host Veronica Aborie.

***

Latin Spring: Bye-Ya!
Vrijdag 15 april | 20.30 uur | E12 / E10 (R'dam Pas / CJP) Bye-Ya! is in 1999 opgericht door Jens Kerkhoff en Mick Paauwe met het idee om een nieuwe combinatie van latin muziek en jazz te maken. Complexe harmonische begeleiding en ritmes die de basis leggen voor lyrische melodieën en inspirerende improvisaties, dat is de Bye-Ya! formule. De band bestaat uit vijf muzikanten met elk hun eigen achtergrond, nationaliteit, karakter, creatieve visie en muzikale ontwikkeling. Deze achtergronden zijn terug te horen op hun nieuwste CD Further Arrivals. Bezetting: Randal Corsen - piano, Enrique Firpi - drums, Rodolfo Neves - trompet, Jens Kerhoff - percussie, Mick Paauwe - bas.

I.s.m. Jazz International Rotterdam.

***

Numoon Weekender: Met o.a. Mark Lotterman Band, Pan Afrikanz, Stöma, Andy & the Androids en Babar Luck Vrijdag 16 + zaterdag 17 april | 20.30 uur | E12 (dagkaart) / E20 (passepartout) Voor de programmering van Numoon Weekender wordt de inmiddels beproefde en succesvolle Numoon formule toegepast: een crossmediamix van nu-jazz, nu-soul, hip hop, electro, crossover wereldmuziek, singer/songwriter, poetry, dans, film en visuals. Nieuw talent wordt gepresenteerd in combinatie met enkele aansprekende (inter)nationale publiekstrekkers. Met op vrijdag Mark Lotterman Band, Pan Afrikanz, Sita Fab feat. Fabienne Audeoud & Silvano Matadin, Dek22 en Stöma en op zaterdag Andy & the Androids, The New Earth Group, Babar Luck en Foxe (aka Litsa Ganeva).

***

Jazz Meets World: Galilee Grooves met Haytam Safia Donderdag 22 april | 20.30 uur | E12 / E10 (R'dam Pas / CJP) Haytam Safia is bij uitstek een kosmopolitische muzikant. Geboren als Palestijn in Galilea en geschoold in klassieke Arabische muziek, laat hij zich graag beïnvloeden door elementen uit onder meer de jazz, flamenco, blues en Balkanmuziek. Safia onderscheidt zich door de natuurlijke manier waarop hij de verschillende elementen tot een organisch geheel weet te smeden. In dit concert doet hij dat met een bont gezelschap van topmusici uit zeer verschillende windrichtingen die hij gegarandeerd tot nieuwe en onvermoede muzikale hoogtes drijft. Het muzikaal erfgoed van zijn geboortegrond vormt hiervoor het fundament.

I.s.m. Jazz International Rotterdam.

***

Casa de la Musica: Charanga 214 + Gerardo Rosales.

Vrijdag 23 april | 21.00 uur | E10 / E8 (R'dam Pas / CJP) Deze live salsaserie laat jonge talentvolle studenten van de World Music Academy van het Rotterdams Conservatorium samenspelen met bekende en minder bekende muzikanten. De internationale groep muzikanten van Charanga 214 speelt in deze serie een centrale rol als huisband. Vanavond speelt de huisband Charanga 214 samen met Gerardo Rosales. Door middel van zijn concerten en cd-opnamen waarmee hij ritmes van Venezuela, Cuba, Puerto Rico, Colombia, Peru, Curaçao, Suriname en de Cariben verspreid, oogst Rosales veel respect en bewondering bij het grote publiek over de hele wereld. Met muziek van DJ Fruta Bomba.

***

WMDC Specials: Puur Rotterdams
Zondag 25 april | 15.00 uur | gratis
Wijkbewoners van Delfshaven opgelet! Tijdens Puur Rotterdams opent het WMDC haar deuren voor deze wereldse middag vol muziek, theater, dans, modeshows, kinderactiviteiten en de Delfhaven's Got Talent Show voor en door wijkbewoners. Iedereen van jong tot oud is welkom.

Het WMDC is op die dag een podium, ontmoetingsplek en talentlaboratorium voor bewoners in de directe omgeving van het podium. Onder het genot van een hapje en een drankje kun je kennis maken met buurtgenoten. Hosted by DJ Fev-elina.

***

Kinderserie: Winston Scholsberg - Tsaar Saltan

Woensdag 28 april | 15.00 uur | E5 / E3 (kortingsprijs vanaf 10 kinderen) Winston Scholberg is verhalenverteller, muzikant, danser, acteur, organisator, presentator en docent. Toen Scholsberg enkele jaren geleden de kracht en charme van het vertellen ontdekte, besloot hij zijn voorstellingen slechts te vullen met verhalen. Zijn interactieve voorstelling Tsaar Saltan is een muziektheater rond de vertelling van Tsaar Saltan van Poesjkin in combinatie met prachtige muziek van Russische componisten. Leeftijd: vanaf 6 jaar.

***

WMDC Specials: Full Moon Concert
Woensdag 28 april | 20.30 uur | gratis
De Full Moon concerten zijn maandelijkse vieringen van muziek en andere vormen van kunst over de hele wereld in het WMDC. Studenten van de World Music Academy van het Rotterdams Conservatorium presenteren een variatie van traditionele muziek zoals Indiase en Turkse muziek, latin, flamenco en tango. Maar ook crossculturele projecten, klassieke muziek en jazz komen aan bod. De artiesten creëren op deze avonden samen met het publiek een magische sfeer onder het licht van de volle maan.

De podiumprogrammering van het WMDC wordt mede mogelijk gemaakt door dienst Kunst en Cultuur en Deelgemeente Delfshaven.Ingezonden persbericht