Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

PAASBRUNCH VOOR DE DIEREN IN SAFARIPARK BEEKSE BERGEN EN DIERENRIJK

Brabantse dierenparken trakteren bewoners op luxe en gevarieerd paasmaal

Hilvarenbeek/Nuenen, donderdag 25 maart 2010 - Pasen betekent voor veel Nederlanders nog steeds twee dagen vrij, leuke dingen doen en vooral lekker eten. Ook de apen in Safaripark Beekse Bergen en verschillende dieren in Dierenrijk kunnen dit jaar genieten van lekker eten tijdens de Paasdagen. Op Eerste en Tweede Paasdag (zondag 4 april en maandag 5 april) krijgen verschillende dieren in beide parken een luxe, gevarieerde paasbrunch voorgeschoteld.

Gele paprika, ananas, rettich op een bedje van kool en houtwol. Dit klinkt nou niet bepaald als een smakelijk 'fusion' recept van een trendy tv-kok. Maar, daar zullen de chimpansees van Safaripark Beekse Bergen (Beekse Bergen 1, Hilvarenbeek) zichtbaar anders over denken op Eerste en Tweede Paasdag. Dit zijn namelijk de ingrediënten waaruit hun paasbrunch die dagen zal bestaan. Het maal wordt beide dagen om 12.30 uur opgediend. Om de paassfeer compleet te maken, zullen er natuurlijk ook verschillende eieren geserveerd worden.

Ook in Dierenrijk
Ook in Dierenrijk (Baroniehei, Nuenen) wordt Pasen twee dagen gevierd. Hier krijgen de dieren dagelijks vanaf 12.30 uur een paasmaal voorgeschoteld. Op Eerste en Tweede Paasdag krijgen de berberapen, ijsberen en olifanten een smakelijke brunch met onder meer paasbrood, eieren en fruit. De ijsberen krijgen hun brunch sierlijk opgediend in de vorm van een 'paasboom'. Voor de kids is er tijdens de paasdagen een speciale paasspeurtocht, die hen langs verschillende verblijven in het park stuurt waar eieren verstopt liggen. Voor de beste speurneuzen liggen leuke prijzen klaar. Meer informatie is te vinden op www.beeksebergen.nl en www.dierenrijk.nl.
---