Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 25-03-2010

ABELTJE, MORRISON EN HET ZAKMES TIJDENS DE PAASDAGEN BIJ DE AVRO

Televisie primeur voor de film Morrison

Abeltje werkt als liftbediende in een groot warenhuis dat net in zijn dorp geopend is. In die lift is één knop waar hij niet op mag drukken; de groene knop. Als hij op een dag met een meisje dat hij kent, een zanglerares en een vertegenwoordiger in mottenballen in de lift staat, kan hij het niet laten en drukt hij tóch op de groene knop. De lift schiet als een raket door het dak van het warenhuis. Abeltje heeft geen controle meer over de lift waardoor deze door de lucht vliegt. Ze hebben geen idee waar ze terecht zullen komen.. De AVRO brengt op eerste paasdag 4 april om 15.30 uur de bekende film 'Abeltje' in de Z@ppbios.

Op tweede paasdag zendt de AVRO nog twee jeugdfilms uit in de Z@ppbios. Het televisiedebuut van de film 'Morrison' om 09.00 uur laat het verhaal zien van Morrison. Na de geboorte van zijn zusje is hij niet meer zo gelukkig. Het lijkt alsof er geen plaats meer voor hem is met de komst van de nieuwe baby. Als Morrison naar zijn tante in het klooster wordt gestuurd, doet hij er alles aan om dat te voorkomen, met alle gevolgen van dien..

In de film 'Het Zakmes' om 15.30 uur probeert Mees zijn vriend Tim te vinden. Mees heeft namelijk het zakmes van Tim per ongeluk meegenomen naar huis. Als hij het zakmes terug wil brengen naar Tim blijkt zijn vriend verhuisd te zijn naar Flevoland. De ouders van Mees hebben geen tijd voor zijn problemen. Zijn moeder is een wereldberoemde zangeres die hij eigenlijk voornamelijk van de televisie kent. Zijn vader heeft het druk met zijn populaire vrouw en het huishouden. Er zit dus niets anders op voor Mees: hij moet helemaal alleen op zoek naar Tim.

Bezoek voor meer informatie: avrokids.nl.
'Abeltje', eerste paasdag 4 april om 15.30 uur. 'Morrison', tweede paasdag 5 april om 09.00 uur. 'Het Zakmes', tweede paasdag 5 april om 15.30 uur. Allen bij de AVRO op Z@pp.Algemene omroepvereniging AVRO