Ingezonden persbericht


Paastip: gouden eieren zoeken met 'ei-Phone'

PERSBERICHT

29 maart 2010

Zin in actie met Pasen? Adopteer een Kip met je i-Phone (of in dit geval 'ei-Phone') en ga op zoek naar één van de 15 gouden eieren die zijn verstopt op allerlei plekken in het land. De gelukkige vinders worden beloond met mooie prijzen. De wedstrijd begint op zondag 4 april en loopt tot en met maandag 5 april. De wedstrijd is een initiatief van Biologica, de maatschappelijke organisatie die mensen in beweging brengt voor bio.

Bezitters van een i-Phone kunnen vanaf 29 maart een gratis 'App' downloaden van Adopteer een Kip. Als je daarmee vóór of in het Paasweekend een Adoptiekip bestelt, krijg je aanwijzingen toegestuurd die het zoeken naar de gouden eieren makkelijker maken.

Loes van Loenen, projectleider bij Biologica: 'Zo wordt eieren zoeken ook weer leuk voor volwassenen! Het is een gadget die nog nut heeft ook... Met de adoptie van een kip steun je het werk van Biologica en zorg je ervoor dat meer kippen in Nederland een heerlijk leven krijgen. Een biologische kip heeft een heel weiland tot haar beschikking en dat kan een scharrelkip niet zeggen!'

Wie tijdens de paasdagen als eerste bij een gouden ei aankomt, ontvangt een verrassingspakket vol lekkere biologische producten van Whole Earth. Wat je precies moet doen om voor de prijs in aanmerking te komen, wordt uitgelegd in de i-Phone App van Adopteer een Kip.

De i-Phone App Adopteer een Kip is in opdracht van Biologica ontwikkeld door de firma PushGPS.

Einde persberichtIngezonden persbericht