Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - 28 maart 2010

Open Dag 4 april op de
Prehistorische Nederzetting Flevoland

Ervaar de steentijd zelf! Op de eerste paasdag, 4 april, gooit het Swifterkamp de spreekwoordelijke deuren open voor iedereen en gaan we een dag lang flink uitpakken met activiteiten en rondleidingen over ons prachtige terrein, een stukje steentijd midden in Flevoland!

Ook u bent op deze dag van harte welkom. De dag wordt voor jong en oud leuk aangekleed, dus neem vooral iedereen mee. Er worden broodjes gebakken op ons gezellige kampvuur, en je kunt een echte geluks Amulet maken. Ook is er weer begonnen met de wederopbouw van de afgebrande Jagershut. Zie hoe er van gebogen takken een geraamde is gemaakt en hoe met riet een heuse waterdicht dak word gemaakt. Met de Jagershut in aanbouw, verschillende bijgebouwen waar ambachten in beoefend worden en 2 verschillende grote boerderijen uit de steentijd, maakt u een complete reis van jager tot verzamelaar mee. Ondertussen leert u van alles over hoe het terrein tot stand is gekomen, en u zal zien dat onze voorouders uit de steentijd al heel vernuftig waren!

U vindt ons in het Natuurpark Lelystad en u kunt gebruik maken van de parkeergelegenheid en de entree van Natuurpark Lelystad zelf. Het Swifterkamp ligt op loopafstand Tussen 11:00 en 16:00 blijven wij alle activiteiten draaien. Voor sommige activiteiten vragen wij een kleine bijdrage in dukaten, te verkrijgen op ons terrein.

Neemt u het goede weer mee? Wij zorgen voor een gezellig sfeertje.

Tot in de prehistorie!

Voor meer informatie over de organisatie, kijk op www.swifterkamp.nl .