Ingezonden persbericht


Voorjaarsontwaken 2010
Vind ontluikend choreografietalent
22 t/m 25 april, 19.30 uur, korzo5HOOG

PERSBERICHT dinsdag 30 maart 2010

Korzo verstopt talenten Voorjaarsontwaken in Den Haag.

Vind zondag 4 april een gouden ei en win vrijkaartjes voor Voorjaarsontwaken 2010.

Den Haag - De organisatie van het Haagse dansevent Voorjaarsontwaken zal dit weekend door heel Den Haag eieren verstoppen. Het Haagse publiek wordt uitgedaagd om op zoek te gaan naar de zeven ontluikende choreografietalenten die het afgelopen jaar door Korzo zijn gevonden en tijdens Voorjaarsontwaken (22 t/m 25 april) te zien zijn op korzo5HOOG. Van iedere choreograaf wordt één gouden ei verstopt. De vinder van een gouden ei wint twee vrijkaarten voor Voorjaarsontwaken. Op www.talentgevonden.nl vind je exclusieve tips over de zeven locaties.

Een ei, symbool voor vruchtbaarheid en ontluikend leven, is kwetsbaar en fragiel maar heeft, met de juiste behandeling, alle potentie in zich om uit te groeien tot iets groots. Net als talent. Het excellente en buitengewone openbaart zich zelden vanzelf. Het moet gestimuleerd en opgeroepen worden. Het moet onder begeleiding tot wasdom komen. Een ei vinden is daarom slechts het begin.

Ontluikend talent wil gevonden worden en is altijd op zoek naar een podium. Daarom zoekt Korzo voor het programma van Voorjaarsontwaken voortdurend naar jonge talentvolle dansmakers in de studio's van productiehuizen, werkplaatsen en bij gezelschappen elders in het land. De meest opmerkelijke stukken bundelt Korzo samen tot een gevarieerd programma, waarbij iedereen zijn favoriete talent kan vinden. Na zondag 4 april worden alle geselecteerde choreografen bekend gemaakt.

Voorstellingsprijs: E15,- / UITpas E13,50 / ooievaarspas E7,50 / student, CJP & CKV E6,-

DINER 5HOOG 23 april, 18.00 uur, E27,50 incl. voorstellingen (studenten en ooievaarspas E22,50) kaarten via: www.korzo.nl. Meer informatie: www.talentgevonden.nl