Ingezonden persbericht


Raskatten op hun Paasbest in de Rijnhal Arnhem
1ste en 2e Paasdag 2010

Jaarlijks is de Rijnhal in Arnhem tijdens de Paasdagen het do- mein van honderden raskatten uit binnen- en buitenland. Zo ook dit jaar. Op deze twee Paasdagen zullen per dag zo'n 500 katten tentoongesteld worden op de Internationale Kattenten- toonstelling van rasvereniging Mundikat. Niet alleen het grote aantal katten op één show is al een bijzon- dere bezienswaardigheid, dat is zeker ook de hoeveelheid ras- sen die er op 1ste Paasdag (4 april) en 2de Paasdag (5 april) te bewonderen zijn in de sfeervol aangeklede Rijnhal. Maar liefst vijftien internationale keurmeesters zullen de aanwezige katten aan een strenge keuring onderwerpen en ze volgens een speciale stan- daard beoordelen. Er zijn kampioenstitels en nominaties te winnen in veel categorieën. Bovendien worden er extra prijzen uitgereikt voor de Best in Show.
Elk jaar wordt er op de Paasshow van Mundikat één ras extra in de spotlight gezet door middel van een Special. Dit jaar is het de Maine Coon, een halflang- haar ras.
De Maine Coon kat is een natuurlijk kattenras uit Noord-Amerika. Men vermoedt dat deze oorspronkelijk afkomstig is uit Maine, één van de staten die samen New England vormen. Dit verklaart het eerste deel van de naam. Het tweede deel ver- wijst naar het populaire verhaal dat het een voortvloeisel zou zijn uit de kruising van halfwilde huiskatten en wasbeertjes (raccoons). Hoewel een tabby Maine Coon met zijn gestreepte volle staart wel iets weg heeft van een wasbeer, is gebleken dat dit biologisch niet mogelijk is. Naast de Maine Coons komt u dit jaar zeker ook weer vele Brits Kortharen tegen; met de Maine Coons één van de populairste rassen van dit moment. Maar ook andere halflangharen zoals de Noorse Boskat, de Ragdoll, de Heilige Birmaan en de korthaarrassen zoals Abessijn, Ocicat Burmees en Burmilla etc, Siamezen, Perzen, maar ook hele leuke en gezellige huiskatten zult u op deze bijzondere show van Mundikat tegen komen. Op de show van Mundikat zijn niet alleen kat- ten te bewonderen, maar kunt u zich ook pri- ma vermaken bij en met de vele stands die er dit weekend aanwezig zijn met onder andere leuke en nuttige kattenbenodigdheden, katten- beeldjes, schilderijen, krabpalen en rasinformaties. Beide Paasdagen: zondag 4 april en maandag 5 april 2010 Mundikat Raskatten Show
Tijd: 9.30-17.30 uur
Rijnhal Arnhem; Olympus 1 6803 AD Arnhem
Entree 7,50 volwassen. Kinderen t/m 12 jaar 2,50 met verrassing