Ingezonden persbericht


From: "GALERIE T"
To:
Subject: PERSBERICHT 4 APRIL

DOORROLLEN NAAR BENEDEN
Kunst-en Cultuurroute Middelburg

De 48 Ateliers en galeries zijn open van 13.00-17.00 uur De vaste deelnemers aan de route herkent u aan de blauwe gevelvlag met het K&C-logo

ZONDAG 4 APRIL thema "VAN KLASSIEK TOT POPULAIR"

Deze zondag stelt Xander Koppelmans de voormalig discotheek Meccano Pauwstraat 3 -zijstraat Damplein- beschikbaar voor een flamencovoorstelling van Terremoto met dans, zang en gitaar (zie bijlage)

Tevens een ééndagsexpositie met de wielerkunst die in Zeeland is te beleven tijdens de Giro dÍtalia

*

Duo Dirk Moelants en Jos Vogel (viola da gamba - klavecimbel)

Dirk Moelants studeerde musicologie aan de Universiteit Gent. Naast zijn musicologisch werk is hij ook actief als viola da gambaspeler en heeft zich behalve het traditionele oude muziekrepertoire gespecialiseerd in de hedendaagse muziek. Met diverse ensembles trad hij op doorheen Europa, als ook in Japan, Zuid-Korea en Marokko. Jos Vogel studeerde orgel en klavecimbel aan het Conservatorium te Rotterdam en beiaard aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. Hij is stadsbeiaardier van Vlissingen en als tweede beiaardier verbonden aan de stad Middelburg. Jos is orgeldocent bij de Zeeuwse Muziekschool en werkt ook veelvuldig samen met diverse ensembles en solisten. Het duo speelt werken van Johann Sebastian Bach, Marin Marais en Elizabeth Jacquet de la Guerre.

Duo Trudi Gunst en Julia Bogna (gitaar - dwarsfluit) Trudi Gunst studeerde aan het Conservatorium in Tilburg en is voornamelijk werkzaam als docente fluit aan de Zeeuwse Muziekschool. Zij was eerder langdurig verbonden aan het Zeeuws Orkest. Julia Bognar is geboren in Boedapest, waar zij haar gitaarstudie begon. Die rondde zij af aan Conservatorium in Rotterdam. Momenteel is zij docente gitaar aan o.a. de Zeeuwse Muziekschool. Voor deze gelegenheid vormen Trudi en Julia een duo en voeren werken uit vanaf de vroege renaissance tot heden van o.a. Dowland, J.Chr.Bach, Ibert, Asturias.

Matty Niël Consort (piano - viool - cello)
Manon Meijs studeerde viool bij Victor Lieberman aan het Utrechts Conservatorium en aan het Maastrichts Conservatorium waar zij cum laude slaagde voor haar diploma orkestdirectie. Thans is zij concertmeester van Het Promenade Orkest in Amsterdam. Robert Weirauch studeerde piano en compositieleer. Behalve repetitor aan het Maastrichts Conservatorium, waar ook hij studeerde, is Robert repetitor bij de Nationale Reisopera. Gemma Serpenti studeerde violoncello, eveneens aan het Conservatorium van Maastricht. Zij vervolgde haar studie aan de Academia Musical Chigiana in Sienna en met een studiebeurs aansluitend ook in Zwitserland. Momenteel laat zij zich op contractbasis verbinden aan verschillende landelijke orkesten. Het programma van het Matty Niël Consort zal bestaan uit een pianotrio van Beethoven (nr. 4), van Schubert (nr. 2) en een werk van Matty Niël. Vanwege de goede ambiance treden zij op in de Koepoortstraat 6.

Terremoto (flamencodans - zang - gitaar)
Flamencodanser Ed 'Eduardo' Westerweele werd in 2000 geraakt door een flamencovoorstelling van het Nuevo Ballet Espagnol. Hij besloot lessen te gaan nemen en al snel werd de interesse omgezet in een passie. Sinds 2006 treedt hij regelmatig op als solodanser. In het najaar van 2008 speelde hij zelfs een gecombineerde toneel- en flamencorol als Leonardo in Federico Garcia Lorca's 'De Bloedbruiloft'. Rafael Galván ('El Falu de Cádiz') is geboren en getogen in Cádiz, in de fameuze wijk Santa María, waar hij van jongs af aan in aanraking kwam met de cante flamenco. Met zijn uitzonderlijke stem trad hij al vanaf zijn jeugd op in verschillende beroemde peñas ('clubs') in Cádiz. Vanaf 1995 maakt Falu deel uit van het flamencogezelschap Arte y Compás. Hiermee reist hij vele podia af in Nederland en in Duitsland en musiceert in de musical Barcelona. Jan Gemke studeerde in 1990 af op klassieke gitaar aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

Daarna is hij zich volledig gaan toeleggen op flamenco, zowel als artiest als docent. Ook verbleef hij enige jaren in Sevilla om zich aan de Fundación Cristina Heeren verder te ontwikkelen in sologitaarspel en als van zang- en dansbegeleiding flamenco.

Duo Hetty Vermeer en Theo van Bokkem (zang - gitaar) Het duo brengt een afwisselend programma van songs op het grensgebied van jazz, blues, latin en pop. Naast jazz zingt Hetty klassiek repertoire in diverse koren. Theo is gitarist in meerdere bands. Zij maken samen deel uit van de Lakers Sisters, een vocalgroup met vier vrouwen en een band. Vandaag brengen zij stukken van o.a. James Taylor, Chet Baker, Nina Simone, Janis Ian, Mishkin,