Ingezonden persbericht


PERSBERICHT ZONDAG 4 APRIL 2010

'Motorcheck' vindt goed gehoor

Seizoen gestart met actie van Motorbond KNMV

Eerste Paasdag staat bij vele recreatieve motorrijders in het teken van de eerste toertocht van het seizoen en ook dit jaar trokken velen erop uit om het voorjaar op te snuiven. Ondanks het wisselvallige weer maakte een deel van deze motorrijders van de gelegenheid gebruik om zijn motorfiets aan een korte technische inspectie te onderwerpen.

De motorbond KNMV had een oproep gedaan om naar een van tien Total-benzinestations, verspreid over het hele land, te komen waar deze 'safety check' van 10.00 tot 15.00 uur werd uitgevoerd. De motoren werden nagekeken op banden, remmen, verlichting etc. Hierbij kwam naar voren dat de bandenspanning in vele gevallen te wensen overliet.

Verder kregen de motorrijders koffie en een versnapering aangeboden en werden zij geattendeerd op het potentiële gevaar van drukke wegen met andere motorrijders en nog meer automobilisten die aan het begin van het jaar aan elkaar moeten wennen. De reacties van de meeste deelnemers aan deze actie was zeer positief.

De aftrap voor deze actie werd op 22 maart verricht door demissionair minister Camiel Eurlings en Dennis van der Geest, zelf een motorrijder die dit jaar ook als KNMV-ambassadeur actief is. Total bracht een actiefolder uit die de laatste weken in groten getale ook aan automobilisten is uitgereikt.

KNMV directeur Patrice Assendelft: "Met deze actie hopen wij een goede start van het motorseizoen 2010 te hebben gemaakt. Wij hopen dat zowel motorrijders als automobilisten wat bewuster aan het verkeer gaan deelnemen, meer rekening houden met elkaar en op die manier het aantal verkeersongevallen terugdringen."
---

Over de KNMV
De KNMV, opgericht in 1904, is met bijna 50.000 leden en 280 aangesloten clubs, de grootste belangenbehartiger van motorrijdend Nederland. Als overkoepelende motorbond is de KNMV gericht op: sport, opleidingen, recreatief motorrijden, verkeer en verzekeringen. Kijk voor meer informatie op www.knmv.nl.