Ingezonden persbericht


04-04-2010
PERSBERICHT: ROBERT DOORNBOS ELFDE IN SILVERSTONE

Het eerste raceweekend van het nieuwe Superleague Formula seizoen is niet volgens de verwachtingen verlopen voor Robert Doornbos, die dit seizoen uitkomt voor de Braziliaanse voetbalclub Corinthians.

Startend vanaf de laatste startrij in race 1 haalde Robert Doornbos al zijn talent boven om naar voren te rijden. Een snelle pitstop van het team zorgde na 45 min. wedstrijd uiteindelijk voor een 11e plaats aan de finish.

Om de startgrid van de 2e race te bepalen wordt de uitslag van de eerste wedstrijd omgedraaid, waardoor Robert dus als 6e mocht starten. De race mondde uiteindelijk uit in een mooi duel met Franck Montagny, ook een ex-F1 piloot, rijdend voor Bordeaux. De spectaculaire strijd voor de 7e plaats werd beslecht in het voordeel van Robert.

Geen al te best weekend dus maar wel 2 keer belangrijke punten gepakt voor het kampioenschap.

Doornbos : "Doordat er niet getest is voor het begin van het seizoen moet iedereen onmiddellijk presteren en is dit ook een beetje een testweekend. We hadden problemen met de setup van de wagen waardoor die teveel van de banden vroeg. Mechanisch is alles ok maar we moeten zorgen dat we meer grip vinden. We hebben wel goede data van de 2e race, dat gaat ons zeker helpen op de volgende afspraak, mijn thuisrace in Assen, over een maand."

Marc Giannone, engineer van de Corinthians wagen : "Het is de eerste keer dat ik met Robert samenwerk en dat verliep aangenaam. Hij is een heel goede piloot en brengt veel ervaring mee naar het team. Jammer genoeg hadden we meer verwacht van dit weekend en is niet alles gelopen zoals we het wilden. We gaan er als team alles aan doen om meer snelheid in de auto te krijgen tegen de volgende race."