Universiteit Leiden

Race of the Classics: een zeiltocht om nooit te vergeten!

`Er bestaat geen mooiere ervaring dan 's nachts om vier uur samen met vrienden en de wind door je haren de grote vragen van het leven te bespreken.' Dat zegt een deelnemer aan de Race of the Classics, hét studentenzeilevenement van Europa. Op naar Engeland!

Race of the Classics
Van 5 tot en met 11 april 2010 nemen 20 teams, tezamen 500 studenten, op 20 klassieke zeilschepen het tegen elkaar op in een spannende zeilrace. De Rees, zoals dit zeilevenement ook wel wordt genoemd, gaat van Rotterdam via Oostende (België) naar Ramsgate (Engeland). De Rees zal eindigen in Amsterdam, waar ter afsluiting van het evenement een knallende Portside Party wordt gehouden.

Ervaring voor het leven
De Race of the Classics is meer dan de wedstrijd alleen. Het is een ervaring voor het leven. Het is geweldig om studenten uit andere Europese steden leren kennen. Uiteraard is er voldoende tijd om te ontspannen en gezellig wat te drinken met alle deelnemers. Voorafgaand aan de Rees worden in de periode februari tot en met begin april een negel feestjes georganiseerd door Nederland heen om kennis te maken met andere teams. Gedurende de Rees wordt in elke haven waar we aanmeren ook een feest gehouden voor alle deelnemers. Naast het uitbreiden van je netwerk doe je ook ervaringen en contacten op in het bedrijfsleven, in de zoektocht naar sponsoren voor het team en de Race of the Classics.

Wind in je haar
Deelnemers van vorige jaren zeggen over de Race of the Classics: `Er bestaat geen mooiere ervaring dan 's nachts om vier uur samen met vrienden en de wind in je haar de grote vragen van het leven te bespreken: Waarom zijn we hier? Waar gaan we heen? Zullen we ooit Engeland halen?' en `Het is een bepaald gevoel van saamhorigheid, zoveel studenten, zoveel mooie schepen, de Noordzee over naar Engeland, het is allemaal heel speciaal'. Maar voor iedereen die is mee geweest geldt: `Het echte Rees-gevoel is niet te beschrijven, dat leer je pas kennen als je zelf op de voorsteven van zo'n prachtig schip staat. Pas dan weet je hoe het is om zo close te zijn met je team en er samen alles voor over te hebben om toch nog het schip voor je in te halen!'

Meld je aan voor het Team Sleutelstad
Team Sleutelstad is dit jaar weer een van de deelnemende teams. Lijkt het jou leuk om met een hecht team van 22 studenten een week lang over de Noordzee naar België en Engeland te zeilen op een klassiek zeilschip van minstens 35 meter lang? En om het op te nemen tegen 20 andere studententeams vanuit heel Nederland? Dan is de Race of the Classics iets voor jou!

Ons team bestaat dit jaar uit 22 leden, waarvan sommige al minstens één keer zijn mee geweest. Maar we hebben ook een aantal `groentjes' mee! Ons team is echter nog niet compleet, wat betekent dat wij nog open plekken hebben voor enthousiaste deelnemers! Zeilervaring is niet nodig. Enthousiasme en een gezonde affiniteit met gezellig borrelen wel.

Mail voor meer informatie naar zeilteam.sleutelstad@gmail.com of kijk op de website van Team Sleutelstad.

Nieuwsredactie - 08/12/2009