Watersportverbond - KNWV

Techno293-team voor kwalificatie JOS gepresenteerd

maandag 8 maart 2010

Van 5 tot en met 10 april wordt in het Italiaanse Civitavecchia aan de Middellandse Zee de Youth Olympics World Qualifier voor
Techno293-windsurfers georganiseerd. De Nederlandse afvaardiging is nu bekend.

Techno293-team voor de kwalificaties Komende zomer worden de
allereerste Jeugd Olympische Spelen georganiseerd. Singapore is het gastland voor het prestigieuze evenement, waar jonge talenten op het hoogste niveau met elkaar de sportieve strijd aan zullen gaan.

Begin april wordt in Civitavecchia aan de Middellandse Zee het wereldwijde kwalificatiemoment voor Youth Olympics voor
Techno293-windsurfers gehouden. Dit is de laatste kans voor landen die zich nog niet hebben weten te kwalificeren tijdens het continentale kwalificatiemoment.

Ook Nederland heeft zich op de Europese qualifier nog niet weten te plaatsen. De jeugdsurfers die daarom hun beste beentje voor zullen zetten om Nederland alsnog te kwalificeren voor deelname aan de Spelen zijn Joris van Essen (NED-1111), Jort Min (NED-707), Kiran Badloe (NED-194) en Matthijs van ât Hoff (NED-216).

De lat ligt hoog en de limieten zijn hard. Op de World Qualifier zijn de laatste drie tickets naar Singapore te verdienen. Om het nog lastiger te maken mogen er per land niet meer dan één jongen en één meisje worden uitgezonden. Met twee zeildisciplines (Byte
CII-zeilen en Techno293-windsurfen) zorgt dat voor een bijzondere competitie.

Om in aanmerking te komen voor uitzending naar Singapore moet niet alleen een plaats bij de beste drie landen behaald worden
(landen-kwalificatie). Ook moet er hoger gescoord worden dan de Nederlandse Byte CII-selectie, die tegelijkertijd hun World Qualifier zeilen in Frankrijk.

De Techno293 jeugdsurfers zijn nog maar net terug van een intensieve trainingsstage in Zuid-Frankrijk. Over drie weken mogen ze alweer hun tassen inpakken voor de trip naar Italië.