5 a pril: Spectaculaire aftrap VVV jubileumfietsroute in Rotterdam

24/03/2010 14:18

VVV Nederland

Op maandag 5 april presenteert rotterdam.info in samenwerking met VVV Nederland, de Grand Départ Rotterdam 2010, het Ronald McDonald Kinderfonds en Rotterdam ByCycle een programma rond 125 jaar VVV.

In 1885 opende de eerste VVV haar deuren in Valkenburg aan de Geul. Nu, 125 jaar later, wordt dit groots gevierd door alle VVV's in Nederland.

De VVV is dé fietsroutespecialist en speciaal voor het 125-jarig jubileum hebben de VVV's een eigen VVV Jubileumfietsroute uitgezet. De jubileumfietsroute kost slechts 2 euro, waarvan 1 euro naar het Ronald McDonald Kinderfonds gaat. Er zijn ruim 100 verschillende routes die het hele jubileumjaar verkrijgbaar zijn.

Officieel startschot met Leontien en Michael

Op 5 april - 2e paasdag - klinkt in Rotterdam het officiële startschot voor de VVV Jubileumfietsroutes. Iedereen is welkom om deze dag mee te fietsen voor het goede doel. Wil je kans maken om de route samen met topwielrenners Leontien Zijlaard-van Moorsel of Michael Boogerd te fietsen, meld je dan zo snel mogelijk aan op www.rotterdam.info/vvv125jaar. Er zijn 200 plaatsen te verloten voor de VIP tour. Tijdens de tour krijg je leuke informatie en leer je de stad op een heel andere manier kennen. De start vindt plaats vanaf 12.00 uur bij rotterdam.info, aan de Coolsingel 195-197. Hier vinden de hele dag door verschillende activiteiten plaats. Zo is er een truck van de Grand Départ met onder andere muziek en de mogelijkheid om virtueel de hele Grand Départ te fietsen. Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam opent die dag haar deuren, zodat deelnemers aan de jubileumfietsroute een kijkje kunnen nemen in het Huis, waar ouders, broertjes en zusjes logeren van kinderen die zijn opgenomen in het Erasmus MC Sophia.

Fiets de VIP tour!

Fiets mee met Leontien van Moorsel en Michael Boogerd in één van de speciale VIP tours. In een uur tijd fiets je een mooie route door de binnenstad en pak je ook alvast een stukje van het parcours van de proloog van de Tour de France mee! Tijdens de fietstocht word je via een ploegleiderwagen met omroepinstallatie op de hoogte gehouden van wetenswaardigheden op de route. Ook breng je een kort bezoek aan het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam, waar je ontvangen wordt door een ambassadeur van het Ronald McDonald Kinderfonds. Dus pak de fiets en maak deze unieke rondrit mee met het 'peloton' van Leontien en Michael!

Start: Rotterdam.info - Coolsingel 197

Vertrektijden: 13:15 / 13:45 / 15:15 / 15:45 uur

Afhalen startbewijs: uiterlijk 15 minuten voor vertrektijd

Het programma;

Voor het nieuwe stadspromotiecentrum rotterdam.info is maandag 5 april vanaf 12 uur veel te doen:


-Start VIP Tours: Stap op de fiets met Leontien van Moorsel en Michael Boogerd.


-VVV Jubileum Fietsroute: De VVV Jubileum fietsroute wordt gepresenteerd en een deel van de opbrengst gaat naar het Ronald McDonald Kinderfonds.


-Virtueel Tour de France parcours: Fiets de tijdrit van de Tour de France op een virtuele parcours.


-Fiets op de Playstation: Game op een playstation door te fietsen op een mountainbike.


-E-Biking voor kinderen: Een spel voor kinderen tot 8 jaar met mini-fietsen en echte verkeersregels.





http://www.rotterdam.info/vvv125jaar