Sweetgreen, primeur in de wereld van de paprika

26/03/2010 15:18

Enza Zaden

Een groene paprika die, al doet zijn kleur anders vermoeden, toch een volledig gerijpt product is. Het Enkhuizer veredelingsbedrijf Enza Zaden begon elf jaar geleden met de ontwikkeling van een nieuw paprikatype. Doelstelling was om op natuurlijke wijze een groen paprikaras te ontwikkelen met een betere smaak en een hoger vitamine C-gehalte dan de gangbare groene paprika. Het resultaat is Sweetgreen, een paprika die rijper, zoeter en dus lekkerder is dan de huidige groene variant.

Normaal gesproken duidt de groene kleur van een paprika op een onrijp product. Bij Sweetgreen is dit anders; het product rijpt zoals de rode, oranje en gele variant, waardoor het vitamine C- en suikergehalte van Sweetgreen vergelijkbaar is met die van deze bekende rijpe kleuren. Om die reden smaakt de paprika ook zoet.

Groene paprika met meer variatiemogelijkheden

Het vernieuwende karakter van Sweetgreen blijkt niet alleen uit het feit dat AGF-vakmensen wereldwijd dit nieuwe paprikatype hebben verkozen tot innovatie van 2009, maar ook uit de veelzijdige mogelijkheden van het product. Uit onderzoek van het Productschap Tuinbouw blijkt dat de bekende groene paprika voornamelijk wordt gebruikt voor kookdoeleinden en niet of nauwelijks als bijvoorbeeld verjaardagssnack of in soep of saus. Door zijn unieke eigenschappen is Sweetgreen wel geschikt voor dergelijke doeleinden. De smaakbeleving van Sweetgreen is bij algemene kookdoeleinden identiek aan die van de gebruikelijke groene paprika, maar dit type is tevens uitstekend als ingrediënt voor de soep, saus, verjaardagssnack en zelfs als jam.

Sweetgreen is vanaf 5 april voor de consument beschikbaar. Bij supermarktketen C1000 zal deze nieuwe paprika dan in de winkelschappen liggen in plaats van de bekende groene paprika. Hiermee is C1000 de eerste Nederlandse supermarkt die het product verkoopt.

Bezoek voor meer informatie over Sweetgreen of voor recepten met dit product de nieuwe website www.sweetgreen.nl





http://www.sweetgreen.nl