Gemeente Achtkarspelen


In Lauwersland massaal op de fiets voor het Ronald McDonald Kinderfonds

Paasmaandag a.s. wordt de aftrap gemaakt door VVV Lauwersland aan het VVV jubileumjaar van 125 jaar VVV. Deze verjaardag gaat niet onopgemerkt voorbij. Vanaf 5 april zijn daarom 2 nieuwe fietsroutes verkrijgbaar bij VVV Lauwersland: Rondje Achtkarspelen en de Reitdiepdalroute. Het speciale aan deze routes is dat de helft van de verkoopprijs naar het Ronald McDonald Kinderfonds gaat.

Rondje Achtkarspelen
De directrice Hinke Kemper zal op 5 april om 11.15 uur het eerste exemplaar van de jubileumfietsroute ârondje Achtkarspelenâ overhandigen aan Marc Stallinga, manager van de Ronald McDonald Hoeve in Beetsterzwaag. Alle opbrengsten van deze verkochte route gaat namelijk naar deze regionale hoeve. Op Paasmaandag is het extra aantrekkelijk om deze jubileumroute te fietsen. Op deze dag vindt namelijk voor de 15de keer het Recreatierondje Achtkarspelen plaats. Deze beide routes komen met elkaar overeen. Vijftien ondernemers van de gemeente Achtkarspelen hebben deze dag de deuren open voor bezoekers en hebben activiteiten en bezienswaardigheden georganiseerd rondom het thema reizen. Zo gaat u met Simke Kloosterman op reis, duikt u terug in de tijd, kunt u een reis maken met een huifkar, komt u er achter welke reizen er op de boerderij te maken zijn en zo valt er nog veel meer te ontdekken. Voor de kinderen zijn er ook diverse activiteiten opgezet waaronder paaseieren zoeken. Daarbij komt dat men op vertoon van de fietsroute een gratis kop koffie, thee of fris krijgt bij museumboerderij Ot en Sien en bij Theeschenkerij Jinkepaed.

Rietdiepdalroute
In de provincie Groningen is de Reitdiepdalroute te fietsen. Hier gaat de helft van de verkoopprijs naar het Ronald McDonald Huis in Groningen. De adjunct directeur van VVV Lauwersland Peter van den Burg overhandigd op Paasmaandag in Winsum het eerste exemplaar aan mevrouw Jojan Hakkenberg, manager van het Ronald McDonald Huis in Groningen. Ook in deze regio ontvangen de fietsers bij enkele afstappunten op vertoon van de jubileumfolder een gratis kopje koffie of thee.

Beide routes zijn vanaf Paasmaandag te koop bij de VVV Lauwerslandkantoren. En zoals gezegd: de helft van de verkoopprijs gaat naar activiteiten van de Ronald McDonald Huizen (Hoeve in Beetsterzwaag).
Recreatierondje Achtkarspelen Bestandsgrootte: 483 KB