NCRV

Lunch!

Mediavrije week in Lunch!

Maandag 5 april

Radio 1, 12.15 uur

Een week lang geen TV, krant, radio en internet. Voor een speciaal project van het NCRV-programma Lunch! op Radio 1 hebben we drie mensen bereid gevonden om zeven dagen te âmedia-vastenâ. Hoe is dat in deze tijd waarin we worden overspoeld door nieuws en de hyves, uitzendingen-gemist en twitters die ons om de oren vliegen?

Eén de deelnemers is presentatrice Chazia Mourali: âNormaal gesproken begin ik de dag met het lezen van de Volkskrant. Nu neem ik mijn toevlucht tot een goed boek of ga ik naar het museum.â

Ook Esmaa Alariachi, bekend van het NPS-programma De meiden van Halal volgt een week lang geen media en dat is niet makkelijk: âIk ben een echte nieuwsjunk. De radio staat altijd aan, internet staat open, ik houd de hele tijd nu.nl in de gaten. Ik heb echt ontwenningsverschijnselen.â Tot slot gaat Klaas Zwaan de uitdaging aan, hij deed ooit mee aan de Nationale Nieuwsquiz op Radio 1 en is een absolute mediaverslaafde.

Uiteindelijk zijn de drie aanstaande maandag 5 april op Tweede Paasdag te gast in het Radio 1 programma Lunch! om te praten over hun ervaringen. In dat gesprek horen we ook fragmenten uit het audiodagboek dat zij allen hebben bijgehouden .

Ook op Hemelvaartsdag en op Tweede Pinksterdag nodigen we in Lunch! drie gasten uitnodigen die een mediavrije week houden. Onder andere zanger, presentator en politicus Henk Westbroek en wethouder in Almere Adri Duivesteijn zullen dan meedoen.