Gemeente Rotterdam

2010 | 15

1 april 2010

Activiteitenkalender B&W Rotterdam gemeente Rotterdam van 5 april t/m 11 april 2010

Concerncommunicatie

Bezoekadres: Stadhuis

Coolsingel 40, Rotterdam

Postadres: Postbus 70012

3000 KP Rotterdam

Burgemeester Aboutaleb bij afsluiting Sefardisch Joods Pasen

Dinsdag 6 april om 21.30 uur is burgemeester Ahmed Aboutaleb te gast bij de viering van de afsluiting van het Joodse Pasen (Pesach) bij de Sfaradisch Israëlitische Vereniging, Jacob Loisstraat 59. De afsluiting van Pesach wordt Mimoena genoemd en is van oorsprong een Joods Marokkaans gebruik. Bij de viering is ook de consul van Marokko in Nederland aanwezig.

(Meer informatie: Sfaradisch Israëlitische Vereniging, Maurice Waknine, tel. 010 - 265 1134)

Burgemeester en wethouder Bolsius bij plaatsing Stolpersteine

Burgemeester Ahmed Aboutaleb en wethouder Lucas Bolsius zijn woensdag 7 april bij de plaatsing van de Stolpersteine. Stolpersteine zijn gedenktekens van de Duitse kunstenaar Gunter Demnig (1947, Berlijn). De gedenktekens worden gelegd in het trottoir voor de huizen van mensen die door de nazi's verdreven, gedeporteerd of vermoord zijn. De kunstenaar noemt ze 'Stolpersteine' omdat je erover struikelt met je hoofd en je hart, en je moet buigen om de tekst te kunnen lezen. Woensdag 7 april worden de Stolpersteine op verschillende locaties gelegd, waaronder aan de Ageniesestraat 59 (om 15.00 uur met wethouder Bolsius) en de Rozenburglaan 30 (om 18.30 uur met Burgemeester Aboutaleb).

(Meer informatie: Chantal Straver, Concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 010 - 267 1575)

Wethouder Karakus start actie Schielandtoren

Wethouder Hamit Karakus (wonen en ruimtelijke ordening) geeft vrijdag 15 april om 15.00 uur het startsein voor het toevoegen van de Schielandtoren aan de campagne 1eKoophuis.nl. Met de Schielandtoren wordt de eerste bestaande bouw met een actie opgenomen in de campagne. Tot nu waren het allemaal nieuwbouwprojecten. De actie is een jaar gratis parkeren en de gratis plaatsing van een nieuwe keuken. De campagne 1eKoophuis.nl is een gezamenlijk initiatief van gemeente en bedrijfsleven. De campagne richt zich op jonge starters die zich oriënteren op het kopen van een eerste woning in Rotterdam. Op 1eKoophuis.nl kan men onder andere terecht voor algemene informatie over de Starterslening en het actuele woningaanbod voor starters. Met de Schielandtoren doet nu ook ING Real Estate mee aan de campagne. Andere partners zijn onder andere Blauwhoed, Ooms, Rabobank, Era, Dura en diverse makelaars. De locatie van het startsein is de Schielandtoren aan de Bulgersteyn, ter hoogte van Korte Hoogstraat.

(Meer informatie: Chantal Straver, Concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 010 - 267 1575)

Burgemeester Aboutaleb opent klushuis in Charlois

Vrijdag 9 april om 16.00 uur opent burgemeester Ahmed Aboutaleb het klushuis van Rolf Bruggink en Esther van den Berg aan de Pompstraat 38 in Charlois. In 2007 heeft de gemeente in deze straat drie klushuizen voor ¤ 1, - te koop aangeboden. Rolf Bruggink en Esther van den Berg hebben een van de driehuizen gekocht en opgeknapt en voorzien van een zeer moderne gevel naar eigen ontwerp. Op het dak komt een kas om fruit en groente voor eigen gebruik te kweken. Het project klushuizen heeft als doel een kwalitatief beter en gevarieerder woningaanbod in buurten met veel particuliere verhuur en overlast. De Aankoop - Verbeter - Verkoop methode trekt et eigenaars-bewoners aan die investeren in hun huis én in hun omgeving.

(Voor meer informatie: An Huitzing, Projectleider klushuizen dS+V, tel. 010 - 489 6454)

Wethouder Schrijer opent nieuw pand dierengezondheidscentrum Rotterdam

Wethouder Dominic Schrijer (werk, sociale zaken en grotestedenbeleid) opent op zaterdag 10 april om 13.00 uur het nieuwe pand van het dierengezondheidscentrum Rotterdam aan de Slinge 586. De kliniek heeft in het nieuwe pand een aparte opname voor honden en katten en ook de wachtkamer is opgedeeld in aparte gedeelten voor honden en katten. In de toekomst wordt ook de eerste verdieping in gebruik genomen. Na de opening van het pand houdt het dierengezondheidscentrum de rest van de middag open huis. Er zijn verschillende activiteiten en er worden lootjes voor prijzen verkocht, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de Stichting Samenwerkende Dierenambulances Zuid Holland.

(Voor meer informatie: Chantal Straver, Concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 010 - 267 1575)

Wethouder Lamers spreekt tijdens Marathonkerkdienst

Zaterdag 10 april om 19.00 uur spreekt sportwethouder Peter Lamers een begroetingswoord tijdens de vijfde editie van de oecumenische marathonkerkdienst in de Laurenskerk. De kerkdienst is een 'spirituele warming up' voor de deelnemers van de dertigste editie van de Rotterdam Marathon op 11 april. De dienst staat onder leiding van pastor Gerrit Toussaint en dominee Guus Koelman. Gospel groep 'Moregospel' onder leiding van Joany Muskiet zorgt voor de muzikale omlijsting.

(Meer informatie: Concerncommunicatie Bestuursdienst, Karín Oostenbrink-Fraai, tel. 010 - 267 2161)

Burgemeester Aboutaleb gastheer bij Marathon Rotterdam

Zondag 11 april vindt de 30ste editie van de Fortis Marathon Rotterdam plaats. Burgemeester Aboutaleb spreekt de genodigden toe in de Burgerzaal van het stadhuis en zal buiten het startschot lossen. Bij de huldiging op het podium aan de Coolsingel overhandigt hij de ereprijzen aan de winnaars.