Politie Groningen

Kom bij de politie

Maandag 5 april 2010

Provincie Groningen, 05-04-2010

Harener gewond na val van fiets

GRONINGEN Een 59-jarige man uit Haren is zondagnacht op het Gedempte Zuiderdiep in Groningen gewond geraakt bij een ongeval. De Harener kwam vanuit de Gelkingestraat aanrijden. Hij schrok van twee fietsers, die op het Gedempte Zuiderdiep reden. De man kneep in zijn remmen, waarna hij met zijn fiets voorover klapte. Het slachtoffer belandde hard op het wegdek. Hij werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Fries belandt met auto in water

LEEK Een 31-jarige automobilist uit Drachten is zondagnacht op de autosnelweg A7 bij Leek na een ongeval met de schrik vrijgekomen. De Fries had net een andere automobilist op de snelweg ingehaald. Hij viel daarna vermoedelijk in slaap. De auto kwam dwars in de berm terecht, waarna de achterkant van de auto tegen de vangrail botste. Hierdoor werd de wagen min of meer gelanceerd. Het voertuig vloog tussen enkele bomen door om vervolgens enkele meters lager in een kanaal terecht te komen. De Fries wist zelf uit de auto te komen. Hij werd voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De auto werd door een bergingsbedrijf uit het water getakeld en afgevoerd. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Jonge graffitispuiters aangehouden

HAREN De politie heeft zondagavond op de Meerweg in Haren vier jongens uit Haren in de leeftijd van 13 tot en met 15 jaar aangehouden voor het spuiten van graffiti. In de buurt van het Transferium werd het viertal aangetroffen en aangehouden. De agenten troffen verse graffiti in de kleuren groen en zwart aan. Ook werd een spuitbus gevonden. De dienders legden de graffiti vast op foto. De spuitbus werd in beslag genomen. Alle verdachten bekenden ongevraagd hun aandeel in de graffiti. De vier minderjarigen werden ingesloten in een cel aan de Hooghoudtstraat in Groningen. Zij worden vandaag gehoord. Na het verhoor worden de jeugdigen overgedragen aan hun ouders. De politie maakt proces-verbaal op.

Twee gewonden bij eenzijdig ongeval

BEDUM Bij een eenzijdig ongeval op de Waldadrift in Bedum zijn zondagavond een 44-jarige man uit Ten Boer en een 17-jarig meisje uit ten Boer gewond geraakt. De man bestuurde de auto met hoge snelheid. In een bocht ter hoogte van het Robbenveld verloor hij de macht over het stuur van zijn auto. Hij botste vervolgens met hoge snelheid met de rechterkant van de wagen tegen een boom. De bestuurder werd diverse verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Het meisje werd met beenletsel naar het ziekenhuis vervoerd. Uit een analyse van de Verkeersongevallendienst van Regiopolitie Groningen bleek dat de Ten Boerster te hard heeft gereden. Een bergingsbedrijf heeft de zwaar beschadigde auto afgesleept.

Rijden onder invloed

WINSUM De politie heeft zondagavond op de Provincialeweg N361 in Winsum een 29-jarige man uit Winsum aangehouden voor rijden onder invloed. De Winsumer liep tijdens een alcoholcontrole tegen de lamp. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 1,3 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte kreeg een rijverbod van zes uren opgelegd. De verdachte mocht na verhoor te voet naar huis.

Dronken baldadige Duitser aangehouden

GRONINGEN De politie heeft zondagnacht op de Grote Markt in Groningen een 39-jarige man uit Nordrhein Westfalen (D) aangehouden voor baldadigheid en openbare dronkenschap. De politie werd aangesproken door een medewerker van een horecagelegenheid op de Grote Markt. De Duitser had meerdere mensen hardhandig weggeduwd. De verdachte werd op de Grote Markt aangetroffen. Hij was zwaar onder invloed van alcohol. Hij werd vervolgens in een cel aan de Hooghoudtstraat in Groningen ingesloten. Hij wordt vandaag gehoord.

Man aangehouden voor mishandeling

VLAGTWEDDE De politie heeft zondagnacht in de Schoolstraat een 22-jarige man uit Blijham aangehouden voor mishandeling. Politieagenten werden door een 54-jarige man uit Vlagtwedde aangesproken. Hij was net als twee andere mannen door de verdachte mishandeld. De Blijhammer werd in een auto aangetroffen en ingerekend. Hij werd in een cel ingesloten. De man wordt vandaag gehoord. Van de drie slachtoffers wordt een aangifte opgenomen.