Politie Gelderland-Zuid

Kom bij de politie

In verzet op station

Zaltbommel, 05-04-2010 o Zondagmiddag rond 16.15 uur werden politieagenten naar het station in Zaltbommel gestuurd waar een meisje op het perron zou staan die voor een trein wilde springen. De agenten spraken twee meisjes op een bankje aan en zochten vervolgens de omgeving, inclusief spoorwegovergang af. Even later kwam een ander meisje verhaal halen, en wel op zo'n manier dat dit tot aanhouding leidde.

De agenten kregen tijdens hun zoekactie een duidelijk signalement door via de politiemeldkamer. Dit bleek overeen te komen met één van de meisjes die ze kort daarvoor op het bankje hadden aangesproken. Ze gingen daarom naar hen terug, gingen in gesprek en vroegen om hun identiteitsbewijs. Eén van hen kon dit niet overleggen en weigerde aanvankelijk mee te werken. De politie zegde haar daarop een bekeuring toe. Terwijl dit gaande was, kwamen twee andere meisjes verhaal halen en begonnen zich er nadrukkelijk mee te bemoeien. Meerdere malen verzochten de agenten hen om te vertrekken, tevergeefs.

Hevig verzet
Een van de meisjes beledigde de agenten herhaaldelijk en bleef hen in hun werk belemmeren. Toen ze daar, ondanks waarschuwingen en het bevel om weg te gaan, mee door ging hield de politie haar uiteindelijk aan voor wederspannigheid. De 17-jarige, afkomstig uit Zaltbommel, bleef zich verzetten en weigerde iedere medewerking. Het meisje gebruikte hierbij aanhoudend geweld, waarop ze werd geboeid en overgebracht naar het politiebureau. De andere meisjes begonnen zich er ook weer mee te bemoeien, hun vertrek werd gevorderd.

Bekentenis
Op het bureau heeft de 17-jarige een bekennende verklaring afgelegd. Omdat ze minderjarig is, werd haar familie gewaarschuwd die haar na verhoor ophaalde. Proces-verbaal tegen de 17-jarige wordt opgemaakt. (08)

Laatst gewijzigd 05-04-2010 10:58 | © Regio Gelderland-Zuid |