Politie Drenthe

Maandag 2e Paasdag

Provincie Drenthe, 05-04-2010

Politie houdt verdachten aan na vernieling autos

HOOGEVEEN Zaterdagavond heeft een bewoner van de IJssel twee knapen betrapt bij hem in de straat terwijl ze autos vernielden. Een ging er vandoor; de ander, een 13-jarige jongen uit Hoogeveen, is overgedragen aan de politie. De jongen zal worden verhoord; een onderzoek naar de tweede verdachte is ingesteld. Van de auto bleek een ruitenwisser, de tankdop, de antenne en een spiegel te zijn vernield.

Zondagnacht kreeg de politie een melding dat in de Bentinckslaan autos zouden worden vernield. In deze straat bleken van tenminste drie autos de buitenspiegels te zijn vernield. Na een zoekactie troffen agenten de drie vermoedelijke daders aan in de Sportlaan. De drie zijn aangehouden en ingesloten voor een verder onderzoek. De aangehouden verdachten zijn twee jongens uit Hoogeveen van 16 en 17 jaar en een 25-jarige man uit Nijmegen.

Alcohol in het verkeer

MEPPEL Zaterdagnacht reed een 21-jarige automobilist uit Meppel in de auto over het Stationsplein terwijl hij had gedronken. De blaastest kwam uit op bijna 0,4 promille, teveel voor deze automobilist die nog beginnend bestuurder is.

KLAZIENAVEEN Zaterdagnacht zagen agenten een bestelauto slingerend rijden over de Energiestraat. De bestuurder werd vervolgens gecontroleerd. De 36-jarige man uit Klazienaveen had gedronken, bijna twee promille was het resultaat. Een rijbewijs had hij niet meer; dat was al ongeldig verklaard nadat hij eerder was betrapt op het rijden onder invloed.

ASSEN Zaterdagmorgen in alle vroegte reed een 17-jarige jongen uit Assen in een geleende auto van een vriend over het Kennemerland en daar is hij in een bocht rechtdoor gereden en in een tuin tot stilstand gekomen. De knaap had stevig gedronken, ruim twee promille en heeft uiteraard geen rijbewijs. Voor beide zaken wordt proces-verbaal opgemaakt.

COEVORDEN Zaterdagmiddag reed een 21-jarige man uit Nieuwehorne over de Krimweg terwijl hij had gedronken. De blaastest kwam uit op 0,58 promille; voor een beginnend bestuurder bijna drie maal de toegestane hoeveelheid.

HOOGEVEEN Zondagnacht reed een 23-jarige automobilist uit Hoogeveen met zijn auto over de Echtenseweg. Daar reed hij tegen een paaltje en raakte van de weg. De auto kwam onder aan de dijk op de kop tot stilstand. De bestuurder had gedronken, 1,65 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Bewoner vakantiehuis aangehouden voor brandstichting

BEILEN Zondagavond is brand ontstaan in een vakantiewoning aan de Terhorst. De brandweer heeft deze brand geblust. De politie gaat uit van brandstichting. In verband hiermee is kort na de brand de 27-jarige bewoner aangehouden. Hij is ingesloten in verband met een nader onderzoek.

Bon voor baldadig gedrag

SMILDE Zondagnacht trapte een 16-jarige jongen uit Bovensmilde op de Jonkerswijk een mobiel toilet (dixi) omver. Hij dacht dat de agenten in de politieauto die net waren gepasseerd, dit niet hadden gezien maar dat bleek een vergissing. Hij ging er vandoor via een sloot en een weiland maar had zijn fiets in de sloot achtergelaten. Even later kwam hij terug bij zijn fiets, waar de politie op hem stond te wachten. Hij kreeg een bon voor baldadigheid en moest de dixi weer rechtop zetten.

Aangehouden wegens mishandeling portier

BEILEN Zondagnacht heeft de politie een 18-jarige jongen uit Bovensmilde aangehouden wegens mishandeling van een portier. In de disco aan de Domoweg had de 37-jarige portier twee vechtende knapen uit elkaar gehaald. Een van hen sloeg de portier toen deze zich had omgedraaid tegen zijn achterhoofd. Hij werd aangehouden en krijgt een proces-verbaal wegens mishandeling.

Doorgedraaide bargast aangehouden

COEVORDEN Zaterdagnacht kreeg de politie een melding dat een barbezoeker aan de Bentheimerstraat flipte. Toen de politie aanwezig was in de Bentheimerstraat kwam de man, een 23-jarige inwoner van Coevorden, met veel lawaai op de agenten af. Toen een van de agenten hem vastpakte rukte hij zich los en wilde vechten. Daarop is hij geboeid en naar het bureau gebracht. Hij krijgt een proces-verbaal voor het plegen van verzet.

Man aangehouden na vernieling autoruit

ASSEN Zaterdagnacht hoorden agenten in de Brinkstraat tijdens de surveillance een klap en zagen daarna iemand weglopen bij een auto. Volgens een van de portiers op straat die getuige was, had de weglopende jongen een portierraam ingetrapt. De agenten gingen achter hem aan en hielden hem aan. De 17-jarige jongen uit Assen is ingesloten. De eigenaar van de vernielde auto is ingelicht en doet aangifte.

Onbekende bestuurder raakt geparkeerde autos

EMMER COMPASCUUM Zaterdagavond heeft een nog onbekende automobilist aan de Veenakkers voor de nodige schade gezorgd. Tijdens races bij het lawaaisportcentrum aan de Pottendijk waren races bezig en links en rechts van de weg stonden autos geparkeerd. De bestuurder van een zwarte personenauto reed met stevige snelheid tussen de geparkeerde autos door en raakte daarbij de controle over de auto kwijt. Daardoor raakte hij vermoedelijk drie autos die op hun beurt weer andere autos raakten. Zo liepen voor zover nu bekend acht autos schade op. De bestuurder is uitgestapt, bij iemand anders in de auto gestapt en daarmee weggereden. Zijn auto is achtergebleven en in beslag genomen voor een forensisch onderzoek. De politie stelt een onderzoek in naar de veroorzaker van dit ongeval.

Politie onderzoekt diefstal lasapparatuur

HOOGEVEEN Vrijdagnacht is ingebroken bij een autoschadebedrijf aan de Franklinstraat. Daarbij zijn drie lasapparaten gestolen. Om binnen te komen is een deur opengebroken en om op het terrein te komen is het hekwerk opengeknipt. De politie onderzoekt deze inbraak.

Aangehouden na verkeersruzie

ASSEN Zaterdagmiddag heeft de politie een 16-jarige jongen uit Assen aangehouden. Hij fietste met een aantal vrienden over de Collardslaan bij de Vaart. Daar kreeg hij een woordenwisseling met een 43-jarige automobilist uit Roden over haaientanden en voorrang. Dit liep zodanig op dat de jongen de automobilist na wat duw- en trekwerk een zodanige kaakslag gaf dat de man bewusteloos op straat kwam te liggen met een bloedende hoofdwond. De politie werd gewaarschuwd en de jongen is meegenomen naar het bureau. Hij is verhoord; de aangever die na behandeling bij de eerste hulp weer naar huis mocht, is ook verhoord. Een aantal getuigen wordt nog verhoord en daarna zal het dossier naar het Openbaar Ministerie worden gestuurd.

Aanhoudingen na geluidoverlast

VEENOORD Zaterdagavond laat kreeg de politie meldingen van overlast door harde muziek in de Kastanjestraat. Agenten besloten de geluidinstallatie in beslag te nemen, maar de 23-jarige bewoner wilde dit voorkomen. Hij sloeg naar een van de agenten en werd uiteindelijk met behulp van pepperspray onder controle gebracht. Hij werd aangehouden en ingesloten in afwachting van verhoor. Een 24-jarige buurtgenoot die ook aanwezig was en de aanhouding probeerde te voorkomen, is zelf ook aangehouden. De geluidapparatuur is in beslag genomen.

Rijbewijzen ingevorderd na snelheidsovertredingen 50+

Op de N374 bij Borger raakte zaterdag een 27-jarige motorrijder uit Assen zijn rijbewijs kwijt. Hij reed 139 km/u op deze 80 km-weg. Hetzelfde overkwam op deze weg een 47-jarige automobilist uit Drouwen. Hij reed 141 km/u.

Op de N34 bij Coevorden moest een 52-jarige man uit Den Haag rijn rijbewijs achterlaten. Hij reed 161 km/u terwijl 100 het maximum is.

Aangekondigde verkeerscontrole

Dinsdag 7 april vinden er in en rond Hoogeveen de gehele dag snelheidscontroles plaats. Op woensdag 8 april wordt op de N379, de Drentse Mondenweg, gecontroleerd op alle overtredingen.

Politie zoekt schennispleger

MEPPEL Vorige week maandag, 29 maart, tussen 17.00 en 18.00 uur toonde een onbekende man zijn geslachtsdeel aan twee meisjes. Dat gebeurde in het ringpark in de wijk Oosterboer. De meisjes zaten op een speeltoestel in de buurt van het Biezenveld, toen de man hen riep en zijn geslachtsdeel toonde. De ouders van de meisjes hebben aangifte gedaan. De dader is een man van ongeveer 50 jaar, 1.80 m lang, met grijs haar. Boven op zijn hoofd is hij kaal. Hij droeg een blauwe jas en een beige broek. Als bijzonderheden zijn te melden dat de man een montuurloze bril droeg. Hij reed op een donkergroene fiets met een ossekopstuur. Mensen die informatie voor de politie hebben die kan leiden tot de opsporing van deze dader worden verzocht om contact op te nemen met de politie in Meppel, telefoon 0900 8844.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.