Politie Gelderland-Midden

Man mishandelt vriendin

Publicatiedatum: 5-4-2010 11:24:39

ARNHEM - In een horecagelegenheid op de Van Oldenbarneveldtstraat heeft de politie in de nacht van zondag op maandag 5 april omstreeks middernacht een 35-jarige man uit Arnhem aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 31-jarige Poolse vriendin.

De man zou de vrouw tegen haar wil in een auto hebben meegenomen. Zij probeerde te ontsnappen, maar werd door haar de Arnhemmer in haar gezicht geslagen, waarbij zij verwondingen aan haar hoofd had opgelopen. De vrouw was de horecagelegenheid ingelopen, waarna de politie werd gewaarschuwd. Die trof de vrouw en man beiden in de horecagelegenheid aan, waarop de man door de politie is aangehouden terzake mishandeling. De vrouw is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.
(036896)


Zoekactie naar te water geraakte man

Publicatiedatum: 5-4-2010 11:01:31

ARNHEM - Op de Rijn in Arnhem is in de nacht van zondag op maandag 5 april een man te water geraakt. Duikploegen van de brandweer hebben naar de man gezocht, maar het slachtoffer is niet aangetroffen. Vandaag wordt de zoektocht voortgezet.

Rond 1:30 uur kwam een melding binnen bij de Regionale Alarm Centrale van een getuige dat er iemand te water was geraakt. De getuige had hulp geroep in het water gehoord en heeft nog geprobeerd een touw naar de man te gooien, maar deze verdween onder water. Hierop sloeg de getuige alarm. De brandweer Arnhem was snel ter plaatse met een aantal duikers. Deze gingen op aanwijzing van de getuige het water in en hebben naar de man gezocht, maar konden hem niet vinden. Ook heeft de brandweer tussen de kribben aan de zuidelijke kant van de Uiterwaarden gezocht en zijn brandweerboten ingezet. Politiemensen hebben op en langs de rivier gezocht. Tot dusver is de man nog niet gevonden. Vandaag zet de politie de zoektocht, in samenwerking met het KLPD, voort.

De identiteit van de man is nog niet bekend. De recherche onderzoek hoe de man te water is geraakt.

(036910)

West-Veluwe Vallei

---

Vrouw lichtgewond na ongeval op A12

Publicatiedatum: 5-4-2010 11:30:48

EDE - Een 30-jarige vrouw uit Almelo is op zondagochtend 4 april lichtgewond geraakt bij een aanrijding op de A12 bij Ede.

De vrouw zat omstreeks 10.40 uur naast haar vriend in de auto. Op een gegeven moment raakte de bestuurder, een 37-jarige man uit Almelo, door onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt. Toen hij wilde corrigeren, botste hij tegen de vangrail aan. Een 71-jarige automobilist uit Doetinchem die achter het stel reed, kon de auto niet meer ontwijken en botste er tegenaan. De 30-jarige bijrijdster liep door de aanrijding een snee in haar hoofd op en is ter plekke door ambulancepersoneel behandeld. Haar vriend verklaarde niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.
(036777)


Beschonken Duivenaar aangehouden

Publicatiedatum: 5-4-2010 11:30:29

HEELSUM - Een 20-jarige man uit Duiven is in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 april door de politie aangehouden wegens rijden onder invloed.

Even na middernacht kwam er een melding bij de politie binnen van een getuige die zag dat een groep jongeren in een auto alcohol zat te drinken op de Kerkweg in Heelsum. Toen agenten polshoogte gingen nemen, troffen zij de auto met daarin de drinkende jongeren inderdaad aan. Aangezien de 20-jarige bestuurder aanstalten maakte om weg te rijden, besloten de agenten een blaastest bij hem af te nemen. Hij bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden. Een ademanalyse in het politiebureau wees een promillage van 1,09 uit. De Duivenaar is met een rijverbod van 6 uur naar huis gestuurd. (036661)


Man breekt been bij aanrijding

Publicatiedatum: 5-4-2010 11:30:15

WAGENINGEN - Een 78-jarige man uit Wageningen is op zondagmiddag 4 april gewond geraakt aan zijn been nadat hij in zijn woonplaats werd aangereden.

De man fietste omstreeks 14.30 uur over het fietspad aan de Marijkeweg. Toen hij deze weg wilde oversteken, verleende een 65-jarige automobiliste uit Wageningen geen voorrang. Hierdoor ontstond een aanrijding en kwam de man ten val. Het slachtoffer is met een gebroken been per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. (036840)


Fietser gewond na val

Publicatiedatum: 5-4-2010 11:30:02

EDE - Een 67-jarige fietser uit Ede is zaterdagmiddag 3 april gewond geraakt nadat hij ten val was gekomen in zijn woonplaats.

De man fietste rond 11.45 uur over de Hakselseweg, vanuit de richting van de Klaphekweg. Op een gegeven moment kwam vanuit een oprit een 24-jarige Edenaar de weg opfietsen, zonder de ander voorrang te verlenen. De 67-jarige schrok hier kennelijk van en kwam ten val. Onduidelijk is of de twee fietsers met elkaar in botsing zijn gekomen. Het slachtoffer klaagde over pijn aan zijn hand en ribben en is overgebracht naar het Gelderse Vallei Ziekenhuis in Ede. (036551)

Drie bestuurders rijden onder invloed van alcohol
Publicatiedatum: 5-4-2010 11:29:50

KOOTWIJKERBROEK/HOEVENLAKEN/EDE - In de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 april heeft de politie in totaal drie bestuurders aangehouden die met teveel alcohol op achter het stuur zaten.

Iets voor middernacht werd een 35-jarige man uit Hoevelaken in zijn woonplaats aan een alcoholcontrole onderworpen. Dit gebeurde op de Oosterdorpsstraat. De man bleek een promillage van 1,22 te hebben. In Kootwijkerbroek namen agenten om 01.00 uur op de Veluweweg een blaasproef af bij een 21-jarige inwoner van die plaats. Hieruit bleek dat hij te veel had gedronken. Een ademanalyse in het politiebureau wees een promillage van 1,03 uit.
Tot slot werd omstreeks 01.10 uur een 19-jarige Edenaar aangehouden op de Otterloseweg in Ede. Ook hij had te veel gedronken; er werd een promillage van 0,46 bij hem gemeten. Dit is voor een beginnend bestuurder ruim twee keer te veel.
(036366/036362/036363)