Politie Drenthe

Politie houdt verdachten aan na vernieling auto's

Hoogeveen, 05-04-2010 o Zaterdagavond heeft een bewoner van de IJssel twee knapen betrapt bij hem in de straat terwijl ze autos vernielden. Een ging er vandoor; de ander, een 13-jarige jongen uit Hoogeveen, is overgedragen aan de politie. De jongen zal worden verhoord; een onderzoek naar de tweede verdachte is ingesteld. Van de auto bleek een ruitenwisser, de tankdop, de antenne en een spiegel te zijn vernield.

Zondagnacht kreeg de politie een melding dat in de Bentinckslaan autos zouden worden vernield. In deze straat bleken van tenminste drie autos de buitenspiegels te zijn vernield. Na een zoekactie troffen agenten de drie vermoedelijke daders aan in de Sportlaan. De drie zijn aangehouden en ingesloten voor een verder onderzoek. De aangehouden verdachten zijn twee jongens uit Hoogeveen van 16 en 17 jaar en een 25-jarige man uit Nijmegen.

Bestemd voor de media
Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.