Politie Utrecht

Kom bij de politie

Persberichten Binnensticht, 13.00 uur

Utrecht, 05-04-2010

Graffitispuiter aangehouden

ZEIST Op de Antonlaan heeft de politie vrijdag 2 april een jongen aangehouden voor het spuiten van graffiti.

Om 19.50 uur kreeg de politie de melding dat een groepje jongeren was gezien met spuitbussen in de hand. De politie nam poolshoogte en trof inderdaad drie jongens aan met spuitbussen. Een van de jongeren gaf direct aan dat hij in het bezit was van meerdere spuitbussen. Ook zagen de agenten verse verf op een garagedeur. De 15-jarige jongen uit Hilversum die toegaf dit te hebben gedaan, is aangehouden. Zijn ouders zijn in kennis gesteld.

Verkeerscontrole

ZEIST / BUNNIK / DRIEBERGEN Op onder andere de Arnhemsebovenweg heeft de politie vrijdag 2 april een verkeerscontrole gehouden.

Van 11.30 uur tot 16.30 uur schreef de politie 23 bekeuringen uit voor verschillende verkeersovertredingen. Op de Arnhemse Bovenweg kregen drie automobilisten een bekeuring voor te hard rijden, op het Oostromsedijkje kregen vier weggebruikers een boete voor hun snelheid en één voor het niet dragen van de gordel, op de Dreef werden 10 bekeuringen voor snelheid uitgeschreven en één voor het niet dragen van de gordel. Bij Station Driebergen kreeg één automobilist een boete voor foutparkeren en op de Tiendweg reden drie automobilisten een weg in waar een geslotenverklaring geldt.

Man in schuur

ZEIST Op de Dalweg heeft de politie een man aangehouden die bij iemand in de schuur was gaan liggen slapen.

Op zondag 4 april om 05.25 uur troffen bewoners van de Dalweg een zwerver in hun schuur aan. De gewaarschuwde agenten zagen dat de ongenode gast een flinke troep in de schuur had gemaakt en een zaklamp van de bewoners in zijn broekzak had zitten. De 25-jarige man uit Litouwen is aangehouden.

Aangehouden voor belediging

BILTHOVEN Op het Emmaplein is zondag 4 april omstreeks 03.00 uur een 18-jarige man uit Soest aangehouden voor belediging.

De politie surveilleerde rond 03.00 uur op het Emmaplein en constateerde dat alles rustig was. Op een gegeven moment kregen de agenten uit het niets een scheldwoord naar hun hoofd geslingerd. De man die dit deed, bleef doorgaan en haalde een arsenaal aan schelwoorden tevoorschijn. Agenten haalden de jongen uit een groep waar hij in stond en hielden hem aan. Hij is ingesloten om zijn roes uit te slapen.

Vechten
ZEIST In een horecagelegenheid aan de 2e Dorpsstraat heeft zondagmorgen 4 april een vechtpartij plaatsgevonden. Twee mannen zijn aangehouden. Om 03.35 uur kreeg de politie de melding dat twee mannen zomaar een andere bezoeker van de horecagelegenheid hadden geslagen. De portier van de gelegenheid hield de agressieve mannen aan en droeg hen over aan de politie. Eén van de verdachten, een 19-jarige man uit Apeldoorn, pleegde hevig verzet bij zijn aanhouding. De ander, een 21-jarige man uit Zeist, ging rustig mee met de politie.

Insluiper

ZEIST Op de Huydecoperweg is zaterdag 3 april een insluiper een woning binnen gekomen en heeft daar spullen gestolen. De bewoner was tussen 15.45 uur en 16.00 uur even een boodschap doen en in dat korte tijdsbestek kwam de verdachte de woning binnen. De bewoner heeft de man nog gezien.

Signalement: een blanke, vermoedelijk Nederlandse man, van ongeveer 30 jaar oud , ongeveer 1.90 meter lang, kort donker haar, droeg een blauwe spijkerbroek en een lichtbruine leren jas (heupmodel).

Bent u getuige geweest of weet u om wie het gaat? Belt u dan met de politie van het district Binnensticht op tel: 0900-8844 of anoniem via M:0800-7000.

Inbreker aangehouden

ZEIST De politie heeft zondag 5 april een man aangehouden op verdenking van een inbraak in een instelling aan de Utrechtseweg.

Zondagmorgen om 00.30 uur kreeg de politie de melding dat er werd ingebroken bij een instelling aan de Utrechtseweg. Agenten kwamen direct ter plaatse en troffen op het terrein van de instelling een een 17-jarige jongen uit Zeist aan die daar niet thuis hoorde. Hij is aangehouden. Na onderzoek bleek dat een raam van een gebouw was ingeslagen en een deur was ingetrapt. Ook was buit meegenomen, die bij de verdachte werd teruggevonden. De jongen is ingesloten.