Politie Utrecht

Kom bij de politie

Persberichten Lekstroom, 13.00 uur

Utrecht, 05-04-2010

Verkeersongeval

IJSSELSTEIN Op zaterdagochtend 3 april heeft vermoedelijk tussen 02.40 en 02.55 uur een verkeersongeval plaatsgevonden op de Televisiebaan ter hoogte van het Stereoplein te IJsselstein. Een beige Opel Astra stationwagon is daar tegen een boom aangereden, maar er werd geen bestuurder aangetroffen. Het voertuig dat fors beschadigd was, is weggetakeld. De eigenaar, een 24-jarige man uit IJsselstein heeft aangifte van diefstal gedaan. De politie vraagt getuigen op die iets hebben gezien rondom het ongeval om zich te melden via (0900) 8844.

Alcoholcontrole

NIEUWEGEIN / HOUTEN - De politie heeft op vrijdagavond 2 april van 22.00 uur tot zaterdagochtend 3 april 04.00 uur een alcoholcontrole gehouden op de Essenkade te Houten en de AC Verhoefweg te Nieuwegein. In Houten werden 554 blaastesten afgenomen, waarbij een aanhouding plaatsvond omdat een bestuurder 390 ug/l blies. In Nieuwegein werden 272 blaastesten afgenomen, waarbij 8 bestuurders teveel gedronken bleken te hebben. Drie rijbewijzen werden ingenomen, waarvan 2 beginnnende bestuurders. Het Fristeam heeft ruim 800 BOB sleutelhangers uitgedeeld.
Onrustig

IJSSELSTEIN Op zondagochtend 4 april rond 04.00 uur werden agenten verzocht om met meerdere eenheden naar de Vingerhoekhof te IJsselstein te komen, omdat een grote groep jeugd zich tegen de politie had gekeerd. In de binnenstad van IJsselstein waren al diverse vechtpartijtjes geweest. Ter plaatse werden twee honden ingezet om de groep uiteen te krijgen. Een 19-jarige man uit Nieuwegein werd aangehouden voor belediging en verzette zich bij zijn aanhouding waardoor de agenten gepast geweld moesten gebruiken. Hierop werd de groep medegedeeld zich te verwijderen omdat anders geweld gebruikt zou worden. Vervolgens is de groep uit elkaar gedreven. Hierbij is in een persoon met een wapenstok geslagen. Deze persoon vond het nodig om steeds te blijven staan en wilde zich dus niet verwijderen. Een tweede persoon werd gebeten door een politiehond omdat hij de politie belemmerde, maar hij raakte niet gewond. Daarna kreeg de politie de controle over de situatie waarbij inmiddels zon 70 jeugdigen bij elkaar waren. Dezen gingen daarna weg waarna de rust terugkeerde in de binnenstad.

Aangehouden voor mishandeling

UTRECHT / LOPIK Zondagmorgen 4 april heeft de politie een man aangehouden op verdenking van het bedreigen en mishandelen van een vrouw in Utrecht. Omstreeks 11.10 uur kreeg de politie de melding dat in de wijk Hoograven een man een vrouw mishandeld had, daarna in een auto was gestapt en was weggereden. Mogelijk zou de man in het bezit zijn van een vuurwapen. Daarop speurde de politie de wegen af op zoek naar de verdachte. Op de N210 richting Lopik zagen agenten de bewuste auto rijden. Op een parkeerplaats aan de Ir. Enschedeweg maande de politie de bestuurder tot stoppen en vanwege het mogelijke vuurwapen, lieten agenten de verdachte onder schot de auto uitstappen. Er werd geen vuurwapen aangetroffen. De verdachte, een 22-jarige man uit Lopik, is aangehouden voor mishandeling. Zijn auto is in beslag genomen voor onderzoek.

Inbrekers gepakt

IJSSELSTEIN Op maandag 5 april kreeg de politie om 03.00 uur een inbraakmelding bij een bedrijf op de Floridalaan te IJsselstein. Direct gingen meerdere eenheden ter plaatse, blokkeerden de weg en op basis van het signalement hielden zij een auto tegen. Daarin bleken drie mannen te zitten, waarvan er een een valse naam opgaf. Zij werden aangehouden op verdenking van bedrijfsinbraak. In de auto werden inbrekerswerktuigen en drugs aangetroffen die in beslag werden genomen. De verdachten zijn ingesloten. Het gaat om Utrechters in de leeftijd van 17 en 19 jaar.