Politie Utrecht

Kom bij de politie

Persberichten stad Utrecht, 13.00 uur

Utrecht, 05-04-2010

Toezicht en handhaving bij Trance Energy

UTRECHT De Politie Utrecht en het openbaar ministerie hebben tijdens het evenement Trance Energy, dat van zaterdag 3 op zondag 4 april in de Jaarbeurs gehouden werd, toezicht gehouden. De politie verrichtte in totaal 17 aanhoudingen, waarvan twee voor openbare dronkenschap, één voor een mishandeling en de overige veertien voor het bezit van drugs. Zes verdachten hadden een dusdanige hoeveelheid drugs bij zich, dat het openbaar ministerie deze zaken direct heeft afgedaan en een totaalbedrag van EUR 1490,- heeft geïnd.

Pizzakoerier beroofd

UTRECHT Op vrijdag 2 april is op de Monnetlaan een pizzakoerier beroofd. Tussen 22.00 en 22.10 uur werd de koerier door vier jongens bedreigd met een wapen en werd hij gedwongen om onder andere zijn geld af te geven.

Signalementen:

Verdachte 1: licht getinte man van ongeveer 18 jaar, circa 177 cm lang, normaal postuur, droeg zwarte pet van Nike met een logo aan de zijkant, een zwarte jas van een soort lakstof met een capuchon.

Verdachte 2: licht getinte man van ongeveer 18/19 jaar, circa 170 cm lang, slank postuur, opgeschoren haar aan de zijkanten, droeg ook een zwarte jas van een soort lakstof met een capuchon.

Verdachte 3: man van ongeveer 19 jaar oud, ongeveer 180 cm lang, droeg een
driekwart jas met zakken op borsthoogte, zwart van kleur, capuchon.

Verdachte 4: droeg zwarte jas met een capuchon.

Bent u getuige geweest van deze beroving? Belt u dan met de politie van het district Utrecht stad op tel: 0900-8844 of anoniem via M: 0800-7000.

Vernielers aangehouden

UTRECHT Bij het Moreelsepark zijn zaterdagmorgen 3 april vier jongens aangehouden op verdenking van het vernielen van fietsen. Twee jongens werden aangehouden door beveiligers van Hoog Catharijne en de politie hield nog twee verdachten aan. De jongens werden rond 03.40 uur gesnapt door de cameras van het cameratoezicht. De jongens waren verschillende fietsen in elkaar aan het trappen. De jongens, allen uit Tiel en 17, 18 en 19 jaar oud, zijn meegenomen naar het politiebureau waar proces-verbaal is opgemaakt. Een van de twee 17-jarige jongens heeft ook nog een boete gekregen voor het opgeven van een valse naam.

Beroving

UTRECHT Op zaterdag 3 april is op de Vrouwjuttenstraat een man beroofd van zijn mobiele telefoon. Omstreeks 22.45 uur kreeg de politie de melding dat een man net van zijn mobiele telefoon beroofd was door een andere man. Het slachtoffer liep op de Oudegracht in de richting van het station. Een groepje mensen, met een herdershond, kwam hem tegemoet lopen en om onduidelijke reden ontstond er een woordenwisseling. Dat liep uit in een bedreiging en vervolgens greep de verdachte man de telefoon van het slachtoffer en rende ermee weg in de richting van de Twijnstraat.

Signalement van de man: licht getinte/donkere huidskleur, ongeveer 30 jaar oud, 1.90 tot 1.95 meter lang, kort haar, droeg donkere kleding en een fleece jack. Hij was in het gezelschap van een blanke vrouw met donker haar en een herdershond.

Aanrijding

UTRECHT Op de Mr. Tripkade heeft vrijdag 2 april een aanrijding plaatsgevonden waarbij een twee inzittenden van een brommobiel gewond zijn geraakt. Om 12.00 uur kreeg de politie de melding dat een brommobiel met twee inzittenden frontaal tegen een boom was geklapt. Ter plekke bleek dat de bestuurder onwel was geworden en daardoor de macht over het stuur was verloren, over de middengeleider heen reed en tegen een boom tot stilstand kwam. De bestuurder, een 55-jarige man uit Utrecht, zat nog achter het stuur, de passagier (een 72-jarige man uit Utrecht) was uit de brommobiel gekomen en zat in de berm. Met twee ambulances zijn de mannen met onder andere gebroken ribben naar verschillende ziekenhuizen vervoerd.

Controle Voorstraat

UTRECHT Van vrijdagavond 2 april tot zaterdagmorgen 3 april heeft de politie op de Voorstraat en in de omgeving gecontroleerd op overlast en drugsbezit/handel. In totaal werden 80 bekeuringen uitgeschreven voor diverse overlastfeiten, werden 3 aanhoudingen verricht, moesten drie personen een vonnis betekenen en werden 37 personen gevorderd om het gebied te verlaten.

Bedreiging

UTRECHT Zaterdagmorgen 3 april heeft de politie op het Lodewijk Napoleonplantsoen een man aangehouden die met een mes had staan zwaaien. De politie kreeg omstreeks 05.05 uur de melding dat een man op een balkon stond met een mes. Ook trof de politie een oververhit groepje jeugd aan dat aangaf dat de man met een mes en een vleesvork op hen af was komen rennen en hen had bedreigd. De politie heeft de man aangehouden en ingesloten voor verhoor. Waarom hij op de jongeren afkwam, is nog niet bekend. De zaak is in onderzoek.

Verkeerscontrole

UTRECHT Vrijdag 2 april heeft de politie op de Gietijzerstraat een verkeerscontrole gehouden. Tussen 09.00 uur en 15.00 uur werden personenautos, aanhangers en taxis gecontroleerd. Dit resulteerde in 16 bekeuringen voor rijden zonder gordel, mobiel bellen achter het stuur, niet goed werkende remlichten, onvoldoende zicht hebben en geen zichtbare kentekenplaat voeren.

Onder invloed

UTRECHT Op de Biltse Rading heeft de politie zaterdag 3 april een 37-jarige Fransman aangehouden voor rijden onder invloed. Omstreeks 02.00 uur zagen surveillerende agenten een auto slingerend over de Biltse Rading rijden. Na een stopteken stapte een man uit en de agenten zagen gelijk dat hij stond te wankelen. De Fransman moest blazen en blies een "F". Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De uitslag van de ademanalyse was 730 ug/l, goed voor een rijverbod van 8 uur. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden voor mishandeling

UTRECHT / LOPIK Zondagmorgen 4 april heeft de politie een man aangehouden op verdenking van het bedreigen en mishandelen van een vrouw in Utrecht. Omstreeks 11.10 uur kreeg de politie de melding dat in de wijk Hoograven een man een vrouw mishandeld had, daarna in een auto was gestapt en was weggereden. Mogelijk zou de man in het bezit zijn van een vuurwapen. Daarop speurde de politie de wegen af op zoek naar de verdachte. Op de N210 richting Lopik zagen agenten de bewuste auto rijden. Op een parkeerplaats aan de Ir. Enschedeweg maande de politie de bestuurder tot stoppen en vanwege het mogelijke vuurwapen, lieten agenten de verdachte onder schot de auto uitstappen. Er werd geen vuurwapen aangetroffen. De verdachte, een 22-jarige man uit Lopik, is aangehouden voor mishandeling. Zijn auto is in beslag genomen voor onderzoek.

Getuigen brand gezocht

UTRECHT Bij een flatwoning aan de Stroyenborchdreef is zaterdag 3 april brand geweest aan een kozijn. Om 17.50 uur zag een bewoner, die 7 hoog woont, dat zijn keukenkozijn in brand stond. De bewoner kon zelf de brand blussen. De man is uit voorzorg nog gecontroleerd door ambulancepersoneel maar mankeerde niks. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken en vraagt getuigen zich te melden bij de politie van het district Utrecht stad op tel: 0900-8844 of anoniem via M: 0800-7000.

Woninginbreker aangehouden

UTRECHT En woninginbreker die zijn slag had geslagen op de Catharijnesingel is zondagmorgen 4 april aangehouden. Om 08.50 uur kreeg de politie de melding dat bewoners een inbreker hadden overlopen. De bewoners misten twee mobiele telefoons. Dankzij een goede signalementbeschrijving, konden agenten de verdachten achterhalen op de Adema Scheltemabaan. De man, een 27-jarige man uit Arnhem, had de gestolen telefoons nog op zak en is aangehouden.

Gewonden bij aanrijding

UTRECHT Op de Vleutensebaan zijn zondag 4 april een man en een vrouw gewond geraakt bij een aanrijding. Om 14.40 uur kreeg de politie de melding van een kop-staartaanrijding op t Zand, richting de Vleutensebaan en ter hoogte van de verkeerslichten. Ter plekke bleek dat een 42-jarige bestuurder uit Utrecht met zijn auto stil stond om voorrang te verlenen aan het verkeer op Vleutensebaan. Een 31-jarige bestuurder uit Utrecht had dit te laat in de gaten en reed achterop de auto van de 42-jarige man. Laatstgenoemde en zijn passagier, een 41-jarige vrouw uit Utrecht, raakten gewond. Ze zijn met twee ambulances en vermoedelijk nekletsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Hennepkwekerij

UTRECHT Op de Faustdreef is een hennepkwekerij opgerold. Vrijdag 2 april nam de politie na een tip een kijkje in een flatwoning aan de Faustdreef. Er bleken ongeveer 200 planten in verschillende kamers te staan. Ook werd illegaal stroom afgestapt. Alle planten en apparatuur zijn in beslag genomen. Naar de eigenaren van de hennepkwekerijen is een onderzoek ingesteld.