Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 5 april 2010

Tilburg , 05-04-2010

Achtervolging levert wel gestolen auto maar nog geen dader op

GILZE / TILBURG: De politie heeft zondagavond een inbreker achtervolgd die in een gestolen auto reed. Tijdens de actie ontstonden enkele aanrijdingen, waarbij in elk geval twee personenauto's twee
politievoertuigen en een hekwerk beschadigd zijn. De gestolen auto werd uiteindelijk door de dief achtergelaten op de Korvelseweg. Een uitgebreide zoekactie leidde niet tot het aantreffen van de dader.

Zondagavond werd omstreeks 23.20 uur een inbraak gemeld in een kantoor van een bedrijf aan de Lange Wagenstraat. De melder gaf door dat de dader was weggereden in een rode auto met schade aan de voorzijde. Het bleek te gaan om een Renault 19 die op 30 maart jl. in Wagenberg was gestolen. Diverse surveillance eenheden zijn in de omgeving gaan zoeken naar deze auto.

De auto werd gesignaleerd op de Turnhoutsebaan. Hierna ontstond een achtervolging over onder meer de Blaakweg en de Ringbaan Zuid. Op de Wilgenstraat ontstond een aanrijding met een politie auto die uit tegengestelde richting kwam en een geparkeerde auto. De verdachte reed namelijk over de Wilgenstraat in de richting van de Boomstraat. Vanuit die richting kwam net een politie auto. De agent stopte voorbij een aan de linkerzijde in het vak geparkeerd staande bestelauto. De bestuurder van de gestolen auto week iets naar rechts uit en botste met de linkervoorzijde van de auto tegen de linkervoorzijde van het politievoertuig en reed daarna met de rechtervoorzijde tegen de gehele linkerzijde van de bestelauto en reed vervolgens door.

Een andere politie auto raakte tijdens de achtervolging ook
beschadigd, toen het een hekwerk raakte op het Lindeplein. De
achtervolging eindigde op de Korvelseweg. Daar botste de verdachte tegen een geparkeerde auto. Hij stapte uit en rende weg in de richting van de Trouwlaan. De politie sluit niet uit dat de dader tijdens de achtervolging nog meer auto's of bijvoorbeeld straatmeubilair
beschadigd heeft.

Agenten hebben direct een zoekactie onder meer in het Stadspark gehouden om de verdachte te vinden. Daarbij werd ook de hulp van de brandweer ingeroepen die met een hoogwerker panden aan de bovenzijde bekeek. De speurtocht leverde echter niets op. De politie hoopt in de aangetroffen gestolen auto sporen te vinden die een aanwijzing opleveren in de richting van de dader.

Getuige zet politie op het spoor van koperdieven

BERKEL-ENSCHOT: De politie heeft vanmorgen dankzij een alerte getuige omstreeks 05.00 uur bij de kerk aan de Kerkstraat twee Tilburgers (53 en 57) jaar aangehouden die bezig waren met het stelen van koperen regenpijpen. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

De getuige belde vannacht naar de politie en gaf door dat er een personenauto op de parkeerplaats bij de kerk stond. In deze auto zat een man, een andere man was uit de auto gestapt en bij de kerk iets aan het doen. De melder vertrouwde het niet omdat er al eerder bij de kerk een diefstal had plaats gevonden. De politie trof bij de oudste verdachte aan, de jongere verdachte zat in de auto. De dienders vonden in de kofferbak een meter of 15 koperen regenpijp.

Dronken Tilburger rijdt tegen boom

TILBURG: Een 43-jarige dronken Tilburger is zondagavond omstreeks 20.30 uur op de Bredaseweg met zijn auto tegen een boom gebotst. Hij blies 580 ugl en moest zijn rijbewijs inleveren.

Hij had 's middags bier gedronken en tijdens het eten een flesje rode wijn. Hij had het gevoel nog wel te kunnen autorijden, maar
concludeerde na het ongeval dat hij kennelijk een black out had gehad of in slaap moet zijn gevallen.

Politie onderzoekt mishandeling buschauffeur

TILBURG: De politie heeft zondagavond een aangifte opgenomen van een 59-jarige Veolia buschauffeur die rond 20.45 uur op de Spoorlaan bij het Station CS door een nog onbekende vrouw in het gezicht is
geslagen. De politie stelt een onderzoek in

De aangever verklaarde dat hij met een collega in de richting van het kantoor liep. Bij een halte stond een vrouw die riep tegen hen dat ze er allemaal aan zouden gaan. De chauffeur voelde zich niet direct bedreigd omdat hij het vermoeden had de vrouw in de war was. Terwijl hij haar passeerde begon de vrouw direct tegen zijn benen te schoppen. Ook werd de chauffeur door haar in zijn gezicht geslagen. De
agressieve vrouw pakte zijn bril af en rende weg. Ze gooide de bril op de grond en rende weg in de richting van de Hart van Brabantlaan.

De aangever en zijn collega achtervolgden haar nog maar zijn de dader kwijt geraakt. Volgens de chauffeur had ze een pruik op die schuin op haar hoofd stond. Het zou gaan om een blanke vrouw die een
camelkleurige jas aan had en een donkerkleurig alpinopetje ophad. Van de collega van het slachtoffer is een getuige verklaring opgenomen.

Bewoonster overloopt bij thuiskomst twee inbrekers

TILBURG: Een 67-jarige bewoonster aan de Melsbroekstraat heeft zondagavond rond 21.30 uur bij thuiskomst twee inbrekers overlopen. Ze opende de voordeur en zag toen twee personen de trap af stormen. De bewoonster deed een stapje achteruit, waarna de twee inbrekers naar buiten renden en de straat overstaken en verdwenen aan de overzijde richting de flats. De geschrokken vrouw kon geen goed signalement geven. Er lijkt niets ontvreemd te zijn. Ze zijn vermoedelijk via de schuifpui binnen gekomen.

Niet alleen kinderen bellen nodeloos 112

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 04.15 uur in de wijk Stokhasselt (Tilburg Noord) een 49-jarige vrouw een proces-verbaal gegeven nadat ze diverse keren onterecht 112 had gebeld. De vrouw was onder invloed van alcohol. Ze had geklaagd over pijn in de borst. Ze is onderzocht maar daar bleek uit dat ze niets mankeerde. Hierna bleef ze nodeloos 112 bellen. Ook telefonisch was ze gewaarschuwd om er mee op te houden.

Een politieman heeft haar te verstaan gegeven dat bij een volgende valse melding ze opnieuw een bekeuring zou krijgen maar dat dan ook de telefoon in beslag genomen zou worden. Hierop zijn er geen meldingen meer van haar binnen gekomen.

Rustige horecadiensten in Tilburg met slechts twee arrestaties

TILBURG: De politie heeft zaterdagavond en de daarop volgende nacht een rustige horecadienst beleefd in het Tilburgse uitgaanscentrum met maar twee aanhoudingen, waarbij feitelijk maat één arrestatie echt horeca gerelateerd was. Zondagavond en nacht waren er helemaal geen aanhoudingen

De dienders spraken van een goede sfeer. Een 18-jarige Tilburger werd omstreeks 01.30 uur op de Veemarktstraat aangehouden omdat hij niet voldeed aan de vordering te vertrekken. De dronken Tilburger werd lastig omdat hij door de portier van een muziekcentrum niet werd binnen gelaten. Verder assisteerden twee horeca bikers nog bij de aanhouding van een auto-inbreker op het Kazernehof.

Agenten van de noodhulp zagen op het Kazernehof omstreeks 03.45 uur een man gebukt bij een auto staan. Ze zagen dat hij wegrende en achtereenvolgens een brillenkoker en een lifehammer liet vallen. In de Huzarenstraat sprong hij op een fiets. De verdachte kon uiteindelijk door twee bikers van de horecadienst worden aangehouden. Bij de auto bleek het linkerachterportier te zijn ingeslagen.

Auteur
Willem van Hooijdonk