Politie Utrecht

Kom bij de politie

Persberichten Eemland zuid, 13.05 uur

Utrecht, 05-04-2010

Fietsen in brand gestoken

LEUSDEN In de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 april hebben onbekenden meerdere fietsen in brand gestoken bij een hotel aan de Philipsstraat. Om 03.50 uur kregen politie en brandweer de melding dat twee fietsen in brand waren gestoken bij Hotel van der Valk. Een getuige had gezien dat die nacht omstreeks 03.35 - 3.40 uur vier jongens bij het hotel langs waren geweest en in de buurt van de fietsen waren gezien. Het betreft vier blanke jongens, drie hadden een petje op en waren ongeveer 15 jaar oud. De vierde jongen was ongeveer
1.75 a 1.80 meter lang, had een normaal postuur, was ongeveer 16 jaar oud en had een kaal geschoren hoofd.

Getuigen wordt verzocht te bellen met de politie van het district Eemland zuid op tel: 0900-8844. Of anoniem op M: 0800-7000.

Onder invloed

AMERSFOORT Op de Sint Andriesstraat is zaterdag 3 april een 33-jarige snorfietser uit Amersfoort aangehouden voor rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen de man omstreeks 03.10 uur rijden en de man stopte toen hij de agenten zag. Hij kon zijn snorfiets moeilijk overeind houden en daarom besloten de agenten om hem een blaastest af te nemen. De man had te diep in het glaasje gekeken en werd aangehouden. De ademanalyse wees uit dat hij 735 ug/l blies en daarom werd zijn rijbewijs ingevorderd. Ook is proces-verbaal opgemaakt.

Gestolen bromfiets

AMERSFOORT Op de Printerweg zijn twee 13-jarige jongens uit Amersfoort aangehouden omdat ze op een gestolen bromfiets reden. Op zaterdag 3 april zagen agenten op de Hanzeboulevard twee jongens op een bromfiets rijden. De jongens zagen de agenten ook en maakten plots rechtsomkeert. Agenten volgden de jongens, maar die gaven zich niet zomaar gewonnen. De bestuurder ging slingeren zodat de agenten niet konden inhalen. Stoptekens werden genegeerd. De politieauto raakte de achterzijde van de bromfiets waardoor de bestuurder uit balans raakte en de auto naast het duo kon komen rijden. De jongens lieten vervolgens de bromfiets vallen en renden weg. Na een korte achtervolging te voet werden de twee dertienjarige verdachten aangehouden. De bromfiets bleek als gestolen te boek te staan en is in beslag genomen. De ouders van de jongens zijn in kennis gesteld.

Lokaalvredebreuk

AMERSFOORT - De politie heeft een man aangehouden voor lokaalvredebreuk in een café aan de Krankeledenstraat te Amersfoort. Op zondagmorgen om 02.45 uur kreeg de politie een melding dat een persoon met een horeca-ontzegging binnen zou zitten, waarop agenten naar de Krankeledenstraat gingen. Ter plekke troffen zij een 36-jarige man uit Amersfoort aan die werd aangehouden.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT Agenten gingen na een melding naar de Groningerstraat te Amersfoort waar een aanrijding had plaatsgevonden en de bestuurder waarschijnlijk dronken was. Op zondagmorgen 4 april om 0.45 uur waren zij ter plaatse, waar een getuige meldde dat de bestuurder van een personenauto over de weg slingerde en tegen een geparkeerd voertuig aanreed. De getuige had vervolgens de bestuurder tot stoppen gedwongen en de politie gebeld. De 33-jarige man uit Amersfoort blies op het bureau 965 ug/l waarna hij werd aangehouden en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Aanrijding

WOUDENBERG Op zaterdag 3 april om 16.40 uur kwamen agenten ter plaatse op de Geerensteinselaan te Woudenberg, waar een personenauto de tuin van een woning zou zijn ingereden. Daar troffen zij een 42-jarige vrouw uit Woudenberg met haar kinderen aan en een auto die op een muurtje vastzat. De vrouw verklaarde dat zij vanuit de Middenstraat rechtsaf wilde slaan naar de Geerensteinselaan maar dat haar auto weg was gegleden. De auto is weggetakeld. De blaasproef mislukte, waardoor een bloedanalyse moet uitwijzen of de vrouw onder invloed van alcohol was.