Politie Utrecht

Kom bij de politie

Persberichten Heuvelrug, 13.00 uur

Utrecht, 05-04-2010

Aanrijding letsel

RHENEN Op zaterdagochtend 3 april is om 10.10 uur een 13-jarige jongen uit Veenendaal ernstig gewond geraakt toen hij de Cuneraweg te Rhenen overstak op de kruising met de Kampjesweg. Hij zag een auto uit de richting van Rhenen waarschijnlijk over het hoofd, die niet meer op tijd kon stoppen waarna hij geschept werd. De jongen was buiten kennis en is met vermoedelijk hersenletsel per ambulance naar het UMC overgebracht. De auto werd bestuurd door een 58-jarige man uit Veenendaal. De politie heeft verkeerstechnisch onderzoek verricht.

Vernieling

WIJK BIJ DUURSTEDE - De politie heeft op zaterdagochtend 3 april om
02.15 uur een 18-jarige jongeman uit Wijk bij Duurstede aangehouden op verdenking van graffiti spuiten op de Van Lynden Sandenburgweg in die plaats. Een verkeersbord was beklad. Bij fouillering bleek de jongen verfbussen en een zakje wiet bij zich te hebben. De spullen zijn in beslag genomen.

Inbraak schuur

VEENENDAAL Op zondagochtend 4 april om 03.20 uur heeft een inbraak plaatsgevonden in een schuur aan de Groenelaan te Veenendaal. Na een 112 melding gingen agenten ter plaatse. Bij het zien van de politie renden twee mannen weg. De agenten hebben de twee verdachten aangehouden na een zoektocht in de omgeving. Op de vluchtroute werden werktuigen aangetroffen die in beslag werden genomen. Het gaat om twee mannen uit Arnhem van 30 en 34 jaar. Zij zijn in verzekering gesteld.

Alcohol

MAARSBERGEN Een 18-jarige man uit Leersum is op 4 april om 03.00 uur aangehouden omdat hij met teveel alcohol achter het stuur zat. Agenten troffen een slingerende auto aan op de Woudenbergseweg te Maarsbergen. De man moest mee naar het bureau waar hij 705 ug/l blies. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Vernieling

COTHEN Agenten gingen na een melding op maandag 5 april om 01.00 uur naar de Margrietstraat te Cothen waar een groep fietsers meerdere vernielingen zouden plegen aan geparkeerde autos. Er waren diverse autos waarvan de spiegels waren omgeklapt of op de grond lagen. Op de Ossenwaard wisten de agenten de vluchtende fietsers aan te houden. Het gaat om drie jongens en een meisje uit Werkhoven in de leeftijd van 16 tot 18 jaar. Zij zijn voor verhoor ingesloten.