Trots op Nederland

Nieuws

05 apr 2010 | Greenpeace = Greenwar?

Milieuorganisatie Greenpeace heeft een serieuze lijn overschreden: die tussen gelegitimeerd protest en bedreigingen.

Op het weblog van Greenpeace wordt tot massale burgerlijke ongehoorzaamheid opgroepen, maar ook tegen tegenstanders in het klimaatdebat gezegd: we weten wie jullie zijn, we weten waar jullie wonen en we weten waar jullie werken.

Rita Verdonk: "De geschiedenis van Greenpeace is er een van activisme. Veelal konden mensen begrip opbrengen voor overjarige langharige hippies die op een boot vreedzaam protesteerden.

De Brent Spar-affaire sloeg jaren terug al een forse deuk in het imago van Greenpeace, nu komt daar een blog overheen dat ronduit bedreigend van aard is. In plaats dat de website het blog verwijdert, wordt de betreffende Greenpeace blogger neergezet als een vreedzaam en ondiplomatiek persoon. Alsof dat de uitlatingen opeens goed maakt. Ik eis van Greenpeace dat het betreffende blog wordt verwijderd en zal middels Kamervragen de minister van VROM verzoeken alle overheidscontacten met Greenpeace te verbreken tot dat moment. Daarnaast roep ik alle politieke partijen in Nederland op om hetzelfde te doen. Ik ga er vanuit dat het OM onderzoek gaat doen."

Lees hier meer:

* http://weblog.greenpeace.org/climate/2010/04/will_the_real_climate gate_plea_1.html

* http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2010/04/zo_kennen_we_greenpea ce_weer.html#comments