Ingezonden persbericht

Esmée Denters geeft het startschot voor de VVV Ronald McDonald Fietsdag Arnhem

Speciaal voor de eerste landelijke VVV Ronald McDonald Fietsdag op 2e paasdag is de VVV Ronald McDonald Fietsroute bij het Ronald McDonald Huis Arnhem om 11.30 uur met een ballonnenwedstrijd feestelijk van start gegaan Het startschot werd gegeven door niemand minder dan Esmée Denters samen met Clown Babello, ondersteund door jeugdband jong Sint Sebastianus uit Gendt.

Speciaal voor deze dag organiseerde Ronald McDonald Huis Arnhem van 10.00-17.00 uur een open huis. Geïnteresseerden, ook al fietsten zij niet, waren van harte welkom voor een rondleiding in het Huis en koffie en taart. Het was een daverend succes gezien het enthousiasme van de deelnemers en het bezoekersaantal.

Met de route, die is ontwikkeld in het kader van de 125e verjaardag van VVV Nederland, wordt het Ronald McDonald Kinderfonds ondersteund. Van elke verkochte Arnhemse jubileumfietsroute t.w.v. E 2,- wordt E 1,- afgedragen aan Ronald McDonald Huis Arnhem. De route van 33 km start bij VVV Arnhem en kan hier tussen 5 april en 31 oktober 2010 worden gekocht bij VVV Arnhem en VVV Oosterbeek.

Wil men Ronald McDonald Huis Arnhem dit jaar extra steunen dan kan men zich door familie, vrienden en kennissen laten sponsoren. De sponsorkaart is te vinden op:

http://www.kinderfonds.nl/huisarnhem/item/fiets_mee_en_steun_huis_arnhem

Ronald McDonald Huis Arnhem

Op 25 november 2009 werd Ronald McDonald Huis Arnhem feestelijk geopend. Het Huis bevindt zich op het dak van revalidatiecentrum Groot Klimmendaal. In dit Huis kunnen ouders, broertjes en zusjes logeren van kinderen met een beperking die in het revalidatiecentrum worden behandeld of verpleegd.

Een kind met een beperking kan niet altijd bij zijn ouders, broertjes en zusjes zijn. Ouders van kinderen met een beperking willen ook wel eens andere ouders ontmoeten om ervaringen te delen. Dit wordt mogelijk gemaakt in Ronald McDonald Huis Arnhem. Het Huis is gebouwd dankzij giften van bedrijven en particulieren. Ook de exploitatie wordt mogelijk gemaakt dankzij de steun van velen.

www.ronaldmcdonaldhuisarnhem.nl



Ingezonden persbericht