Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 5 april 2010

Breda, 05-04-2010

Vernielingen aan zeker 50 auto's in Breda

BREDA: De politie heeft zaterdagmorgen na een melding van een
bewoonster aan het Landkaartje ontdekt dat er in de wijken Westerpark / Bomenbuurt van zeker 50 auto's de spiegels vernield waren. De politie heeft nog geen spoor van de dader(s).

De agenten reden de wijk Westerpark door en zagen dat er auto's beschadigd waren op onder meer het Landkaartje, het Dagpauwoog, de Argusvlinder, de Blauwoogvlinder en de Meidoornstraat. De agenten noteerden alleen de kentekens van de beschadigde auto's. Er stonden ook diverse voertuigen waar de buitenspiegel gelukkig nog van terug geklapt konden worden. De dienders hebben meerdere adressen van benadeelden bezocht en hen geadviseerd over het doen van aangifte. De politie roept alle benadeelden op om aangifte te doen. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Verdachte inbraak garagebox op heterdaad aangehouden in Breda

BREDA: De politie heeft zondagavond omstreeks 21.30 uur na een achtervolging op het Manhuisveld een 17-jarige jongen uit Breda aangehouden die verdacht wordt van een inbraak in een garagebox aan de Vughtstraat. De arrestatie volgde na een melding van een alerte getuige. De melder gaf door dat twee knapen tegen een garagebox schopten en deze open hadden kunnen krijgen. Twee agenten parkeerden hun auto aan de Buys Ballotstraat en gingen te voet via een brandgang naar de garageboxen. Zij kregen zicht op de twee daders die
wegrenden. Een van de daders stak de Doornboslaan over. Hij kon uiteindelijk op het Manhuisveld worden aangehouden. Hij is in
verzekering gesteld. Naar de andere inbreker wordt het onderzoek voortgezet. Er is aangifte gedaan namens de benadeelde. Er lijkt niets uit de box gestolen te zijn.

Vissers op de bon

BREDA: Een 22-jarige man uit Bavel en een 21-jarige Bredanaar zijn zondagmiddag op de bon geslingerd omdat zij met een verboden vistuig (een werpnet) aan het vissen waren bij een water aan de Argusvlinder. De oudste verdachte krijgt ook een bekeuring omdat hij geen vispas had.

Arrestatie na mishandeling

ST WILLEBRORD: De politie heeft zondagavond omstreeks 19.05 uur een 25-jarige man uit St. Willebrord aangehouden omdat hij een 21-jarige vrouw tijdens een ruzie met een pistool op haar hoofd zou hebben geslagen.

Tegen de man was aangifte gedaan door een 21-jarige vrouw. Zij verklaarde dat ze met een vriend naar het woonadres van de verdachte was gegaan omdat ze verhaal wilde halen over het feit dat die man leugens over haar verspreidde. Nadat de 25-jarige man aan de voordeur was gekomen was er tussen beiden een heftige woordenwisseling
ontstaan. Dit was volgens de aangeefster uit de hand gelopen. Ze was door hem met een pistool op haar hoofd geslagen. Hierdoor had ze een hoofdwond opgelopen.

De politie heeft de woning van de verdachte doorzocht. Er is geen vuurwapen aangetroffen. Wel is een honkbalknuppel aangetroffen waarmee de vader van de verdachte tijdens het incident gezwaaid zou hebben. Dit laatste ontkent hij overigens. De verklaring van de verdachte was vanmiddag nog niet beschikbaar.

15-jarige bromfietser rijdt door na aanrijding

ETTEN-LEUR: Een 15-jarige jongen is zondagmiddag op de Boogschutter aangehouden nadat hij op zijn scooter probeerde weg te rijden na een aanrijding. Tijdens zijn vlucht reed hij nog tegen een geparkeerde auto. Hij kon door buurtbewoners worden aangehouden.

Een 36-jarige automobilist verklaarde dat hij vanuit het parkeervak aan de Boogschutter wegreed. Hij wilde rechts af slaan in de richting van de Wissel. Hij zag voor hem van rechts een bromfiets aankomen met daarop twee jongens. Deze brommer reed aan de linkerzijde van de weg. Hij zag dat de scooterrijder tegen de rechterzijkant van zijn auto reed. Vervolgens duwde die bestuurder zijn scooter achteruit om vervolgens weer weg te rijden in de richting van de Kruisberg. Een politieman in vrije tijd en enkele andere buurtbewoners gingen achter de vluchters aan en wisten hen te achterhalen, toen de jongens tegen eren geparkeerde VW Golf reden. Er ontstond daarbij schade aan het linkerachterlicht van de auto. De jongens 13 en 15 jaar oud werden beiden aangehouden. Aan het bureau bleek dat de jongste verdachte niets gedaan had, hij werd direct weer vrijgelaten. Tegen de oudste wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij was de bestuurder en was gevlucht omdat hij de brommer zonder toestemming van zijn vader had meegenomen en hij ook geen certificaat had.

Politie onderzoekt inbraken in clubgebouw en sportwinkel

TETERINGEN: Vanmorgen werd ontdekt dat er was ingebroken in een clubgebouw van een hondenvereniging aan de Posthoorn. De inbrekers hadden de voordeur open gebroken. De dieven hadden het gebouw flink overhoop gehaald. Op de oprit lagen diverse etenswaren en dranken die zij binnen kennelijk gevonden hadden. De technische recherche stelt een onderzoek in.

BREDA: Vannacht is omstreeks 02.50 uur een ruit van een sportwinkel aan de Haagdijk ingegooid. Er werden twee voetbal T-shirts weggehaald. Getuigen zagen een persoon met een licht getint uiterlijk wegrennen in de richting van de Nieuwe Dieststraat.

PRINSENBEEK: Zondagavond is omstreeks 20.00 uur een inbraak ontdekt in een woning annex bedrijfspand aan de Vianendreef. De inbrekers hebben tussen 17.30 en 20.00 uur toegeslagen. Er is een raam vernield. Uit de woning is onder meer een laptop en een satellietontvanger gestolen.

Bankstel in brand

REDA: Vannacht werd omstreeks 04.40 uur een brand gemeld in een woonhuis aan de Tongerenstraat. Ter plaatse bleek dat in de woonkamer een bank had vlam gevat. Mogelijk is de brand ontstaan door een brandende sigaret. De bewoner verklaarde dat hij boven bezig was op de computer en een brandlucht rook. Hij probeerde het licht aan te doen, dit lukte niet. In de woonkamer zag hij vuur waarna hij zijn
huisgenoten wakker maakte en naar buiten stuurde. De brandweer heeft de brand geblust. Salvage zou langs komen voor de eerste maatregelen.

Auteur
Willem van Hooijdonk