Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 22 maart 2010

Feestelijke Open Waterdag in het Ilperveld
Het seizoen begint dit jaar op tweede paasdag

Op maandag 5 april van 10.00 tot 16.00 uur organiseert Landschap Noord-Holland een feestelijke Waterdag in en om het Bezoekerscentrum Ilperveld. U krijgt een voorproefje van wat het Ilperveld te bieden heeft. Zo vertrekt er ieder half uur een vaarexcursie die ongeveer een uur duurt. Onderweg maken we een tussenstop op een eiland met bijzondere natuur. Opstappen kan bij het bezoekerscentrum, maar ook in Landsmeer op het adres Noordeinde 13. U kunt vanuit het centrum van Landsmeer gratis met de huifkar naar het opstappunt. Na afloop bent u weer op het punt van vertrek terug. U kunt koffie of thee drinken met biologische appeltaart en voor de liefhebber zijn er crèpes. Uiteraard is er een kraam van Landschap Noord-Holland voor alle informatie over de activiteiten voor het komende seizoen. Er zijn ook leuke artikelen te koop. Op deze Waterdag krijgt u 50% korting op het huren van een roei-, fluisterboot of kayak!

Voor de kinderen is er weer van alles te doen. Ze kunnen een paashaas maken van hout. En in het Langhuis zit de verhalenverteller op z'n praatstoel. Op het Ilperpad kunnen ze allerlei proefjes doen zodat ze beter snappen hoe de natuur in elkaar zit. Alle activiteiten zijn op korte loopafstand van elkaar. Dus geschikt voor groot en klein, jong en oud.

U vindt het Bezoekerscentrum Ilperveld aan de Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer. Neem vanaf de A10 afslag Landsmeer. De complete routebeschrijving vindt u op onze website. Navigatieadres: Van Beekstraat 331, Landsmeer. Volg daarna de borden. Meer informatie bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 088-006 4455 of op www.landschapnoordholland.nl. Kom op de fiets, dan is er zeker een plek!

­­­­­­­­­­­­­­­­­­