Ingezonden persbericht


23 maart 2010

Pasen in Nieuw Land!

Lelystad - Tijdens het paasweekend zijn er tal van activiteiten in Nieuw Land. Zo is er een speurtocht met een overheerlijke verrassing als beloning. Op Tweede Paasdag, tevens 'Dag van het Landschap', kunnen kinderen zich tot landschap laten schminken! Bovendien is er de nieuwe tijdelijke tentoonstelling 'Nederlandse Landschappen. Gerda Hofman'.

Met de speurtocht kunnen de echte speurneuzen op zoek gaan naar paaseieren met opdrachten. De antwoorden vormen samen een geheime code en als deze klopt dan staat er een lekkere verrassing klaar! Op 5 april is het tevens "Dag van het Landschap". Kinderen kunnen zich tussen 14 en 16 uur laten schminken tot een heus landschap! Deze activiteit maakt deel uit van het activiteitenprogramma rondom de nieuwe tentoonstelling 'Nederlandse Landschappen. Gerda Hofman'. In deze tentoonstelling is Hofmans verbeelding van het typische Nederlandse polderlandschap te zien in 35 schilderijen. Er is een audiotour en ook zijn er leuke kunstkijkers voor kinderen om de schilderijen op speelse wijze te bekijken en ontdekken.

Kijk op www.nieuwlanderfgoed.nl voor meer informatie over Pasen en het complete activiteitenprogramma bij de tentoonstelling 'Nederlandse Landschappen. Gerda Hofman'.

.