Ingezonden persbericht


Tweede paasdag volop keuze uit zomerbloeiers in alle denkbare kleuren en tegen lage prijzen

PRAXIS LUIDT KLEURRIJK HET VOORJAAR IN MET PLANTJESMARKT

Diemen, 25 maart 2010 - Na een lange en koude winter is het tijd om de tuin lenteklaar te maken en te genieten van de pracht en kleur die horen bij het voorjaar. Daarom kunnen klanten op tweede paasdag in alle Praxis-winkels het voorjaar de tuin in halen op de uitgebreide Plantjesmarkt. Er is keuze uit een ongekend groot assortiment plantjes die speciaal zijn gekweekt voor Praxis. Zo toveren betaalbare eenjarige zomerbloeiers de tuin of balkon in een handomdraai om tot een kleurrijk paradijs.

Het aankomende paasweekend is het perfecte moment om het voorjaar de tuin in te halen. De Praxis Plantjesmarkt biedt ruime keuze uit eenjarige zomerbloeiers in prachtige kleuren en tegen zeer lage prijzen. Van perkplanten en kuipplanten voor terras en balkon tot plantjes in handige hangpotten die als fleurige blikvangers dienen. Dit voorjaar biedt Praxis meer dan 15 verschillende soorten perkplanten aan, variërend van petunia's en vlijtig liesjes tot lobelia's, afrikaantjes, begonia's en anjers. Handig is dat deze plantjes verkrijgbaar zijn in extra grote draagtrays. Deze planten zijn rustig opgekweekt en hebben een goed wortelgestel ontwikkeld, waardoor ze een betere uitgroei hebben in de tuin. Bovendien zijn de draagtrays zo aangepast dat de plantjes er heel eenvoudig uit te halen zijn en zo minder beschadigen.

Vrolijke viooltjes voor alle weersomstandigheden
Vroeg in het voorjaar zijn violen de eerste bloeiende planten die direct zorgen voor kleur in de tuin. Op de Praxis Plantjesmarkt zijn meer dan 50 soorten viooltjes van uitstekende kwaliteit verkrijgbaar. Combineer verschillende soorten en kleuren voor een vrolijk effect. Violen zijn erg eenvoudig te verzorgen. Na aanschaf kunnen ze uit het potje worden gehaald en meteen in de tuin of in grote potten worden geplant. De kleinbloemige variant van het plantje kan uitstekend tegen de Nederlandse weersomstandigheden. Als van tijd tot tijd de uitgebloeide bloemen worden verwijderd, geven de viooltjes het hele voorjaar plezier.

Eigen aardbeien uit de tuin
Wat is er lekkerder dan aardbeien uit eigen tuin? Praxis introduceert dit jaar op de Plantjesmarkt zomerse aardbeiplantjes. De plant met de opvallend heldere witte bloemen geeft heerlijke rode vruchten tot eind september. Dankzij de handige hanger is de aardbeiplant makkelijk mee te nemen. Naast aardbeien zijn ook geraniums deze zomer blikvangers in de tuin of balkon. De populaire plant bloeit de hele zomer door en is in allerlei vormen en kleuren verkrijgbaar. De hangende geranium is uitstekend geschikt voor hanging baskets en balkonbakken en staat bovendien prachtig op het balkon, terwijl de staande soort direct sfeer maakt in de tuin of op het terras. De Franse geranium is een plant die echt 'leeft'. De bijzondere plant wisselt heftige bloeiperiodes af met een iets mindere groei om daarna weer in de knop te schieten en volop te bloeien.

De juiste verzorging voor lang plezier
Met de juiste verzorging is de tuin de hele lente en zomer een lust voor het oog. Daarom is het belangrijk om ook aandacht te besteden aan potgrond en bemesting. Ivo Prins, inkoper van Praxis: "Er bestaat nog wel eens verwarring over het verschil tussen tuinaarde en potgrond. Tuinaarde is bedoeld voor het ophogen van borders. Bij het planten van nieuwe planten, zoals violen, wordt potgrond gebruikt. Dankzij de luchtige samenstelling kunnen planten gemakkelijker en sneller groeien. Ook bevat potgrond een uitgebalanceerde samenstelling van meststof en sporenelementen. Praxis eigen merk Kokospotgrond is de ideale potgrond met een lang werkende messtof voor maar liefst de eerste zes maanden. De potgrond bestaat uit zuivere kokosvezel waardoor de handen schoon blijven, neemt direct water op en houdt tot 50 procent meer vocht vast."

De Plantjesmarkt op tweede paasdag is de aftrap van het tuinseizoen. Het hele voorjaar en zomer kunnen klanten bij Praxis terecht voor veel verschillende soorten buitenplanten. Met Praxis krijg je deze zomer een kleurrijke tuin voor elkaar.

Over Praxis

Praxis is een van de grootste en bekendste doe-het-zelfketens in Nederland. Praxis bestaat uit 139 winkels inclusief 29 megastores. Elf van de megastores hebben daarnaast een tuincentrum. Naast het reguliere doe-het-zelf assortiment vindt de klant bij Praxis een uitgebreid assortiment voor woninginrichting. Praxis maakt deel uit van de Maxeda DIY Groep, de marktleider in de Benelux. Praxis heeft bijna 5.000 mensen in dienst. Meer informatie.


- EINDE PERSBERICHT-

Noot aan de redactie,

Ingezonden persbericht