Proefrit maken in een Burton

Burton Car Company houdt show op tweede paasdag

ZUTPHEN, 20100327 -- ZUTPHEN - Altijd al eens de kans willen hebben om in een Burton te rijden? Zo'n sportieve cabrio op het chassis van een 2CV? Op tweede paasdag, maandag 5 april, krijg je die kans. Dan houdt Nederlands grootste sportwagenfabrikant Burton Car Company, gevestigd aan de Zweedsestraat 4 in Zutphen, een paasshow. Burton Car Company bestaat dit jaar tien jaar en wordt het hele jaar gevierd met diverse activiteiten.


De Burton is ontworpen door de broers Dimitri en Iwan Göbel. In 2000 presenteerde zij deze auto op de Nederlandse markt en inmiddels zijn er bijna duizend van verkocht. Tevens heeft Burton Car Company de grootste 2CV shops van de wereld. Tijdens de paasshow, die van 12.00 tot 16.00 uur duurt, zijn de shop, de werkplaats, de showroom en de friettent geopend.

Hoogtepunt van de dag is het maken van een proefrit met een Burton. Meerdere Burtonrijders maken het mogelijk dat geïnteresseerden hun eerste sportieve rijervaring met een Burton kunnen maken.

Polyesterworkshop

Mensen die zelf een Burton aan het bouwen zijn, kunnen deze dag al om 11.00 uur bij de polyesterworkshop terecht. Ze krijgen tips over hoe ze moeten omgaan met de polyester body van de auto, zoals over het poetsen, maar ook over het behandelen van beschadigingen en het opvullen van verkeerd geboorde gaten.

Voor de bouwers is het ook de moeite waard om in het 'prototype/tweedehandskraampje' te gaan kijken, want de recente verbouwingen bij de sportwagenfabrikant hebben interessante aanbiedingen opgeleverd.

Hardtop of softtop

(Toekomstige) Burtonbouwers en rijders krijgen om 15.00 uur een uitgebreide uitleg over de mogelijkheden voor een hardtop en softtop, zodat ze zich kunnen oriënteren op een dak op hun Burton. Beide opties zijn ook aanwezig om 'proef' te zitten.

Kijk voor meer informatie op www.burtoncar.com.




Zutphens Persbureau